Bakan Özhaseki duyurdu! 1 ayda 50 bin konut teslim edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği konusunda önemli açıklamalara yer verdi.

Bakan Özhaseki duyurdu! 1 ayda 50 bin konut teslim edeceğiz

İstanbul’da düzenlenen ‘Dünya Şehirler Günü’ programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bir belediye başkanının önce bir para yönetimini bilmesi lazım. İki, insan yönetimini bilmesi lazım. Üç, mekan yönetimini bilmesi lazım. Dört problem yönetimini bilmesi lazım. Beş zaman ve problem yönetimini bilmesi lazım. Son olarak da algı yönetimini bilmesi lazım. Özellikle bizdeki muhalefetin belediyecilik anlayışında saydığım 5 yönetimi bilmeksizin sadece ve sadece büyük paralar organizasyonlara vererek algı yönetimiyle uğraştıkları da acı bir gerçek” dedi.

1 AYDA 50 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK!

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde ki projelere değinerek, “Bundan 8 ay kadar önce 9 saat arayla 7.6 - 7.7 gibi 3 dakika süren, karada şehirlerimize çok yakın 2 tane deprem yaşadık. Şu anda 200 binden fazla konutun inşaatımız da devam ediyor. 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceğiz. Devamında evini yapmak isteyenlere maddi yardımda bulunacağız. Ve çelikten köy evlerimizde 6 ay içerisinde tamamlayıp binlerce dışarıda kalan vatandaşlarımızın evlerini en geç 2 sene içerisinde teslim edeceğiz. Ama bu evler yapılırken elbette ki bir taraftan sıfır atık uyumlu, bir taraftan akıllı şehirler konseptinde, en doğru şekilde ve sağlam bir şekilde bina yapmanın da yollarını arıyoruz. Çok şükür büyük bir milletiz. Bu afetlerin altından kalkmasını biliyoruz. Bundan dolayı da iftihar ediyorum” diye konuştu.

AYDA 5 BİN TON DÖNÜŞEBİLEN ATIK TOPLANIYOR!

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Üsküdar Belediyesi olarak önemli bir adım attık. Adına ‘Dönüşümde Üsküdar’ modeli dedik. Saygı değer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin küresel ölçekte öncülüğünü yaptığı ‘Sıfır Atık Projesi’nin önemli bir parçası olduk. 2016 yılında Üsküdar’da ayda 300-400 ton civarından dönüşebilen atık toplanırken, 2016’dan sonra sırasıyla bin 200 tonlara, 2021’de 3 bin tonlara ve şu anda 2023’ün sonlarına yaklaştığımız bu günlerde Üsküdar’da ayda 5 bin ton dönüşebilen atık toplamaktayız. Bu atığı toplarken tüm Üsküdarlı hemşehrilerimizi sürecin içerisine dahil etmenin çok önemli olduğuna ve olmazsa olmaz olduğuna inandığımız için bu çalışmamızda özel bir metot uyguladık. Üsküdar’da 200 bin haneyi kapı kapı dolaştık. Dönüşebilir çöplerin ayrıştırılarak toplanmasının önemini anlattık. Üsküdar’da Salı ve Cuma günleri sadece dönüşebilen atıkların toplanmasına karar verdik. Ve bu dönüşebilen atıklardan elde edilen gelir ile sadece engelli vatandaşlarımıza akülü ve tekerlekli arabalar, hasta yatakları çocuklarımıza giyecek ve kırtasiye yardımları, evlerinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, yatalak hastalarımıza her gün toplamda 3 bin aileye sıcak yemek getirdik’’ dedi

SONRAKİ HABER