Bakan Özhaseki deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan son açıklama ile birlikte depremzede vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği öğrenildi.

Bakan Özhaseki deprem konutlarının teslim edileceği tarihi açıkladı!

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından bakanlık tarafından yıkılan binaların yenide ayağa kaldırılması amacı ile çalışmalara başlandı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği araştırılmaya başlandı.

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelerek Nizip ilçesinde yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi açılışına katılım sağladı. Buradan da deprem konutları hakkında değerlendirme yaparak, teslimlerinin ne zaman olacağına değindi.

BUNDAN SONRA SIFIR TÖLERANS

"Türkiye bir deprem bölgesi. Geçtiğimiz yüz yıl içinde denizlerimizde ve karalarımızda meydana gelen yıkıcı deprem sayısı tam 230, her sene iki veya üç yıkıcı deprem yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene bu depremlerin sayısı 7 bin 500’ü buldu ve geçmiş senelere oranla tam 3 kat arttı. Şu anda Türkiye’de hareketli 485 tane fay hattı var. Böyle olduğu için tedbir almamız gerekiyor. Buna uygun konutlarımızı ve evlerimizi inşa etmemiz gerekiyor. Eskiden alışılan belediyeden şunu idare et. Üste bir kat daha koy kenara biraz daha çek. Asla ve asla bunlara izin verilmemesi icap ediyor. Bunca olaydan sonra artık geçmişten ders almalıyız. Bundan sonra sıfır toleransla binalarımızı yapmalıyız. Konutlarımızı güvenli hale getirmeliyiz."

DEPREM KONUTLARININ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEĞİ BELLİ OLDU!

Binlerce depremzede tarafından en çok merak edilen konulardan biri de deprem konutlarının vatandaşlara ne zaman teslim edileceği oldu. Bunun hakkında Bakan Özhaseki tarafından ise ‘’Son depremde 850 bin bağımsız birim depremden zarar gördü. Tam 18 ilimiz etkilendi. Cumhurbaşkanımız liderliğinde birçok yerde konutların yapımına başladık. Gaziantep’te 20 binden fazla konut yapıyoruz. Hak sahiplerinin hepsine birkaç ay içerisinde 10 bin tanesi de bir ay sonra olmak üzere konutları teslim edeceğiz. Bin türlü sıkıntı var ekonomide de sıkıntı var doğru. Deprem olunca insanlar açıkta kalınca evlerinin dışında kalınca Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bizler de gece gündüz bu vatandaşlarımız için çalışmaya başladık. Bütün kardeşlerimizin evlerini teslim edeceğiz. Önceliğimiz bu.TOKİ şu anda Nizip’te 3 bin kadar ev yapıyor. Nurdağı ve İslahiye’de de 20 binden fazla konutun yapımı devam ediyor. Bunlar da en kısa süre içinde hak sahiplerine dağıtılacak.’’ şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER