Bakan Özhaseki açıkladı! Birkaç ay içerisinde 75 bin konut teslim edilmiş olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalara göre toplamda 75 bin konutun önümüzdeki birkaç ay içerisinde teslim edileceği öğrenildi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Birkaç ay içerisinde 75 bin konut teslim edilmiş olacak

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde hayatı yeniden eski haline çevirmek için devlet tarafından çalışmalara başlanmıştı. Bunun ardından deprem konutlarının ne durumda olduğu hakkında merak edilenler de artmıştı. Bu çerçevede son durum hakkında merak edilenlere Çevre, Şahircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklamalara yer verildi.

VERİLECEK TAM 75 BİN KONUT VAR!

Depremzede vatandaşlar için verilecek olan konutlar hakkında merak edilenlere yanıt veren Bakan Özhaseki, "6 Şubat'ta 9 saat arayla çok uzun süre, neredeyse 3 dakika var, 7.6 ve 7.7 gibi bir şiddetle sarsıldık. Yüzeye çok yakın, evlerimizin altından gidiyor. Öyle bir hasar bıraktı ki unutulacak gibi değil. Evet bin yıldır bu Anadolu medeniyetimizde başımıza gelen en büyük felaket. Kardeşlerim o günden bu güne ne yaptık; ilk saatlerde arama kurtarma faaliyeti, arkasından çadır kurulumu, sonra konteyner kentler yaptık. Bunları en kısa sürede tamamlayınca bizler bakanlık olarak en uygun zeminlerde yerler tespit edip, inşaatlara başladık. 307 bin konutumuzun inşaatı hızla devam ediyor.

Dile kolay arkadaşlar bu sayı. TOKİ'nin yıllık kabiliyeti 60 bindi, Emlak Konutumuzun 10 bin civarındaydı, Yapı İşleri de öyle diyelim. Ama şu anda başlayıp devam eden, bitme aşamasına gelen, şimdi teslim edeceğimiz veya birkaç ay içerisinde vereceğimiz tam 75 bin konut var. Bunların içerisinde 50 bin köy evine başladık, bir kısmında da ihaleler devam ediyor. Çelikten yapıyoruz, 5 tona yakın çelik. Aralarında taş yünü, dışında betonpan, içinde alçıpanlarını koyarak sağlam, 9 şiddetinde bile deprem olsa yıkılmayacak konutlar yapıyoruz. Allah izin verirse önümüzdeki günlerde her birini yavaş yavaş, her ay 10-15 binini, 20 binini teslim etmeye devam edeceğiz" şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER