Bakan Murat Kurum'dan yeni TOKİ müjdesi: Sosyal konut projeleri geliyor!

Hiç evi olmayanları ev sahibi yapmaya yönelik olarak hayata geçirilen TOKİ projeleri deprem nedeniyle zorunlu olarak ertelenmişti. Konu hakkında Bakan Murat Kurum'dan son dakika açıklaması yapıldı.

Bakan Murat Kurum'dan yeni TOKİ müjdesi: Sosyal konut projeleri geliyor!

Konut fiyatlarında yaşanan artışı frenlemek ve alt gelir grubu vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak amacıyla hayata geçirilen TOKİ projeleri yakından takip edilmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 2022 senesinde TOKİ tarafından 250 bin sosyal konut ve 100 bin arsa projesi hayata geçirilmiş, proje milyonlarca başvuru almıştı. Projede kura çekilişleri devam ederken yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle aksama yaşanmış, gecikmeler meydana gelmişti.

250 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE SON DURUM NE, TOKİ İLK EVİM ARSA PROJESİNDE ARSALAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği TOKİ projeleri hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "6 Şubat depreminin üzerinden 3 ay geçtikten sonra 180 bin konutun inşa sürecini başlattık. 45-50 gün sonra temeller atmaya başladık. Yıl sonuna kadar teslim edilen yapı sayısını 200 bine çıkarmayı hedefliyoruz. 2025 sonuna kadar 11 ilde evine girmeyen hiçbir depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz. Şu an 153 bin işçi kardeşimiz şantiyelerde çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Burada da afetzede kardeşlerimize verdiğimiz sözü tutacağız." diyerek verilen sözlerin tutulacağını söyledi.

Bakan Murat Kurum yaşanan deprem felaketi nedeniyle ötelemek zorunda kalanan 50 bin, 100 bin ve 250 bin sosyal konut projesinde yer alan tüm konutların ihale süreçlerini 2025 yılının Haziran ayına kadar tamamlayacaklarını ifade etti. Bu tarihten sonra ise yeni sosyal konut projelerine başlayacaklarını belirterek ev sahibi olmak isteyen dar gelirlilere yönelik olarak yeni ucuz konut satışı yapacaklarının müjdesini verdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER