Bakan müjdeyi verdi! Ankara İzmir arası yolculuklar 210 dakikaya düşecek!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı projesinin 2028 yılında hizmete alınmasının planlandığını bildirilirken Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Bu sayede Ankara ve İzmir arası yolculukların üç buçuk saate düşeceği bildirildi.

Bakan müjdeyi verdi! Ankara İzmir arası yolculuklar 210 dakikaya düşecek!

Bakan müjdeyi verdi! Ankara İzmir arası yolculuklar 210 dakikaya düşecek! - Şehirler arası yolculukların daha kısa sürmesi için hızlı tren projelerine hız veriliyor. Ülkemizde hızlı tren projelerine ağırlık verilirken bu projelerin de ne zaman hayata geçirileceği de merak ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı projesinin 2028 yılında hizmete alınmasının planlandığını açıklayarak heyecan yarattı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yapımı devam eden Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı projesi çerçevesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Afyonkarahisar’da incelemelerde bulundu.

ANKARA İZMİR ARASI YOLCULUKLAR 210 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bakan Uraloğlu, beklenen Ankara - İzmir Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak “Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecek. Bu hattımız tamamlandığında yılda yaklaşık 13,3 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşıyacağımızı öngörüyoruz." dedi. Proje altyapı işlerinde yüzde 58 fiziki ilerleme sağlandığı açıklanırken Bakan Uraloğlu tarafından yapılan açıklama kapsamında "Ankara merkezli yüksek hızlı tren ağının oluşturulması hedefi çerçevesinde yaklaşık 3 bin 800 kilometrelik demiryolu hattında da yapım çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

bakan-mujdeyi-verdi-ankara-izmir-arasi-yolculuklar-210-dakikaya-dusecek-001.jpg

Ankara -İzmir Hızlı tren hattının sanayisi, turizm potansiyeli ve limanıyla ülkemizin 3’ncü büyük şehri olan İzmir'i ve güzergahındaki Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar illerini Ankara'ya daha da yaklaştırarak, bölgedeki ticaret hacmini büyüteceği belirtildi.

izmir-den-ankara-3-saat-30-dakika.jpg

Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi tamamlandığında mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye inecek. Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecek. 9 istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir illerinde yaşayan vatandaşlar da doğrudan hızlı tren konforuna ulaşacak.

bakan-mujdeyi-verdi-ankara-izmir-arasi-yolculuklar-210-dakikaya-dusecek.jpg

Bakan Uraloğlu, yapılacak hatla ile ilgili olarak ''Ankara - Afyon arası seyahat süresi 1 saat 40 dakikaya, Ankara - Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara - Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir.” değerlendirmesinde bulundu. Hattın 2023 yılında devreye alınması beklenirken çalışmalara dair güncel bilgiler de verilmeye devam edecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER