Bakan Mehmet Şimşek istifa ettiği iddialarına son noktayı koydu

Daha önce 2009 - 2015 yılları arasında da Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Şimşek 2023 yılında aynı göreve getirilmişti. Bozulan Türk ekonomisini düzeltmekle görevlendirilen Bakanın geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Bakan Mehmet Şimşek istifa ettiği iddialarına son noktayı koydu

Ülkenin son yıllarda hızlı bir şekilde kötüleşen ekonomisi kaygı dolu bir döneme girilmesine neden olmuştu. Bakanlık görevinde bulunan isimlerin istenilen sonucu verememesi üzerine ibre eski Bakan Mehmet Şimşek'e dönmüştü.

GÜNDEMİ SARSAN İDDİA

Cumhurbaşkanı tarafından Mayıs 2023 seçimi sonrasında kabineye dahil edilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1 yılı geçtiğimiz Haziran ayında geride bıraktı. Uyguladığı politika ve geri adım atmaması ile zaman zaman eleştirilen Bakan Şimşek'in iki hafta önce görevinden ayrılmak istediği iddia edildi.

Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler yayınladığı videoda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2 hafta önce istifa ettiğini fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girmesi ile ikna edildiğini öne sürdü. Mütercimler Bakan Şimşek'in istifa gerekçesi olarak zenginlerin affedilmesini iddia etmesi sonrasında konuya dair resmi açıklama geldi.

Bakan Mehmet Şimşek istifa ettiği iddialarına son noktayı koydu

HIZLICA YALANLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığına bağlı olarak çalışan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafında yapılan paylaşımda "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru değildir. Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu paylaşımı yeniden paylaşarak onaylamış oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER