Bakan Kurum TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını tek tek sıraladı.

Bakan Kurum TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını açıkladı

Bakan Kurum, kampanyaya ilişkin merak edilenleri sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. TOKİ güvencesi ile ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların taleplerini dinlediklerini ifade eden Kurum, ödemeleri devam eden yerler için yüzde 25 indirim yapacaklarını açıkladı.

KAMPANYANIN DETAYLARI AÇIKLANDI

Bakan Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyasının başlayacağını duyurarak, kampanyadan kimlerin yararlanabileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu paylaşımı yaptı:

“TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az yüzde 25'ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun”

Bakan Kurum TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyasının detaylarını açıkladı

Bakan Kurum’un yaptığı paylaşıma göre başvurular 23 Eylül tarihinde başlayacak ve 18 Ekim tarihine kadar devam edecek. Kampanyadan yararlanmak isteyenler için detaylar şu şekilde sıralandı:

  • “TOKİ’den 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılmış konutların sahipleri
  • Geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran sonu itibarıyla başlamış olanlar
  • Kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olanlar”

Belirtilen şartları taşıyanlar bakanlığın sunmuş olduğu yüzde 25 indirim hakkından yararlanabilecek. Diğer yandan borcun yüzde 25 ve daha fazlasını ödemek isteyenlerin de bu indirimden yararlanabilecekleri ifade edildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER