Bakan Koca paylaştı! Uzman isimden Türkiye için 3 virüs uyarısı geldi

Son dönemde hastalıkların artmasının ardından bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan paylaşımda Türkiye'nin 3 virüsün birden etkisi altında olunduğu ifade edildi.

Bakan Koca paylaştı! Uzman isimden Türkiye için 3 virüs uyarısı geldi

Özellikle son dönemde hastanelerin hem acil bölümlerinin hem de yoğun bakımlarının dolu olmasının ardından vatandaşlar tarafından yeni bir salgının etkisinde olabileceğimiz konusunda merak edilenler de artmıştı. Konu hakkında endişelerin artmasının ardından ise bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan paylaşımda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

“TÜRKİYE 3 VİRÜSÜN BİRDEN ETKİSİNİN ALTINDA”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın ifadelerine yer verildi. Videolu paylaşımda Kara salgın ile ilgili hastalıkların artmasının üç ana faktörü olduğunu belirterek "Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı. Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir." şeklinde açıklamalara yer verildi.

SONRAKİ HABER