Bakan Koca duyurdu! Eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu'nun, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Koca duyurdu! Eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu'nun hayatını kaybettiğini bildirdi.

BAKAN KOCA DUYURDU: YILMAZ KARAKOYUNLU VEFAT ETTİ

Sağlık Bakanı Koca, eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu'nun, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede müdahaleye karşın hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Koca, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Bakan Koca duyurdu! Eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti

Öte yandan pek çok siyasiden de başsağlığı mesajı geldi.

YILMAZ KARAKOYUNLU KİMDİR?

1936 yılında İstanbul’da doğan Yılmaz Karakoyunlu, liseyi Diyarbakır’da okudu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten sonra bir bankada müfettiş yardımcısı olarak çalışmaya başladı. 1963’te müfettiş oldu ve üç yıl sonra Devlet Planlama Teşkilatı’na girdi.

Bakan Koca duyurdu! Eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu vefat etti - Resim : 2

Yılmaz Karakoyunlu, Lisansüstü öğrenimi için ABD’ye gönderildi. Doktorasını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Sabancı Holding’de, Kanal D televizyonunda ve Tekstilbank’ta çalıştı. Daha sonra Anavatan Partisi’nden İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Tiyatro Yazarları Derneği üyesi olan Karakoyunlu, "Sabah" gazetesinde köşe yazıları da yazdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER