Bakan Işıkhan'dan iş gücü istatistikleri yorumu! İstihdam arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜİK'in açıkladığı iş gücü istatistiklerini değerlendirdiği bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

Bakan Işıkhan'dan iş gücü istatistikleri yorumu! İstihdam arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Türkiye'de işsizlik oranları bir önceki aya göre 85 bin kişi artarken, istihdam oranları ise 160 bin kişi artarak 32 milyon 222 bin kişiyle en yüksek seviyesine ulaştı.

Türkiye'de işsizlik oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 9,1 seviyesine yükseldi.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA!

Çalışama ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ocak ayında istihdamın bir önceki aya göre 160 bin kişi artarak 32 milyon 222 bin kişiye ulaştığını belirtti ve böylece istihdam oranının yüzde 0,2 puan artışla yüzde 49 olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan, aynı dönemde iş gücü sayısının 245 bin kişi artarak 35 milyon 436 bin kişi, iş gücüne katılım oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 53,9 olarak gerçekleştiğini de ifade etti.

Bakan Işıkhan'ın konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

‘’İstihdam sayımız özellikle kadın istihdamında yaşanan artışın etkisiyle 32 milyon 222 bin kişi ile tarihi zirvesini yeniledi. İşgücünde yaşanan artışı ise önümüzdeki dönemde hedeflerimizi gerçekleştirmek adına umut verici görüyoruz. İstihdamı yükseltmek adına politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.''

Açıklanan veriler ardından işsizlik sayısı ile istihdam sayısının da bir önceki aya göre arttığı görüldü.

Bakan Işıkhan'ın paylaşımı ile de istihdamı yükseltmek adına politikaların hayata geçirilmeye devam edileceği duyurulmuş oldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER