Bakan Işıkhan'dan çalışma saatlerinin düşürülmesine ilişkin açıklama!

Ülkemizde çalışma saatlerine ilişkin bir düzenleme yapılması konusu yeniden gündeme gelirken milyonlarca çalışan da konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Çalışma saatlerinin düşürüleceğine ilişkin bakanlığın düzenleme mesaisi içinde olduğundan bahsedilirken Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

Bakan Işıkhan'dan çalışma saatlerinin düşürülmesine ilişkin açıklama!

Ülkemizde uzun çalışma saatlerine ilişkin bir düzenleme yapılması talebi devam ederken yeni gelişmeler de art arda yaşanıyor. Çalışma saatlerine ilişkin bir düzenlemenin gündemde olduğu ve 45 saatten 35 - 40 saat aralığında olması için çalışma yürütüldüğü bildirilirken konu hakkındaki gelişmeler takip edilmeye başladı.

Kamuoyunda yer alan ve cevabı merak edilen mesai saati düzenlemelerine ilişkin olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken milyonlarca çalışanın merakla beklediği gelişmeye ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katıldı. Toplantıda önemli konular hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, esnek çalışma saati ve mesai saatlerinin düşürülmesiyle ilgili toplantılar gerçekleştirildiğini belirterek merak edilen bilgiyi kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Işıkhan'dan çalışma saatlerinin düşürülmesine ilişkin açıklama!

Bakan Işıkhan, çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin yaptığı açıklamada ''Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabi ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.'' değerlendirmesinde bulundu. Kamuoyunun bakanlık açıklamalarını takip etmesi gerektiğini kaydeden Bakan Işıkhan, ilerleyen günlerde konuyla ilgili gelişmelerin paylaşılacağı bilgisine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER