Bakan Işıkhan İşbaşı Eğitim Programı hakkında açıklamalarda bulundu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısına dair bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan yüzde vererek işverenlerin programdan daha fazla yararlanmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Bakan Işıkhan İşbaşı Eğitim Programı hakkında açıklamalarda bulundu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Bakan Işıkhan, bakanlıkça yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler vermeyi sürdürürken işbaşı eğitim programlarına dair önemli bir açıklamaya yer verdi.

İstihdam sorunları ile ilgili zaman zaman açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İşbaşı Eğitim Programı’nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

BAKAN IŞIKHAN İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI TAAHHÜTÜNÜ DÜŞÜRDÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, resmi sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı açıklamada "İşbaşı Eğitim Programı"nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70’ten yüzde 60’a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürerek iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz. Ayrıca uygulanmakta olan sektör kısıtlamasını kaldırarak hizmetlerimizin yaygınlaşmasını sağlıyoruz.'' dedi.

Bakan Işıkhan İşbaşı Eğitim Programı hakkında açıklamalarda bulundu!

Bu çerçevede yeni düzenleme ile istihdam yükümlülüğünü 62 günden az olmamak, fiili program gününün en az iki katı olmak şartıyla 3 kattan 2 kata indirdiklerini kaydetti. Kurs ve programlarda uygulanan sektör kısıtlamasını kaldırdıklarını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER