Bakan Işıkhan Asgari ücrete ara zam talebine kapıları kapattı

Ülkemizde milyonlarca vatandaş yılın ikinci yarısında nasıl bir maaş alacağını merakla bekliyor. Memurların maaşında Temmuz ayında bir düzenleme yapılacak olması sonrasında asgari ücret üzerinden maaş alan ya da maaşı asgari ücret ateşine göre artan vatandaşlarda bir beklenti içine girdi.

Bakan Işıkhan Asgari ücrete ara zam talebine kapıları kapattı

Bir kaç yıldır devam eden Asgari ücrete yılda iki defa zam uygulaması kaldırılmıştı. Bu kararın ardından vatandaşlara ara zam konusunda kesin olarak alınan karardan dönülmeyeceği ifade edilmişti.

"DEFALARCA İFADE ETTİĞİM GİBİ"

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olması sonrasında aradan geçen sürede pek çok kalemde peş peşe zam gelmesi vatandaşların umudunu yeniden yeşertmişti. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti Grup Toplantısında kendisine yöneltilen zam çalışması olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Işıkhan "Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir toplantı yapacağız. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak" dedi.

BİR HABERDE EMEKLİLERE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan emeklilerin refah payı beklentilerini de sonlandırdı. Konu ile ilgili konuşan Bakan Vedat Işıkhan "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme kapsamında artışlar olacak. Ayrıca enflasyonla ilgili farklar söz konusu olduğunda onları veririz. Onun dışında refah payı ile ilgili bir çalışmamız yok" dedi.

Asgari ücrete ara zam ve emekliye refah payı konularının bir kez daha kesin bir dille kapatılması gündem olmayı başardı. Bu kararın ardından vatandaşlar gelecek sonraki zamlara karşı neler yapacağını düşünmeye başladı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER