Bakan Işıkhan açıklama yaptı! Memura Ocak ayında gelecek zam belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'daki basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli maaşlarının çalışmalına devam ettiklerini belirten Bakan Işıkhan memura gelecek olan zamla ilgilide konuştu.

Bakan Işıkhan açıklama yaptı! Memura Ocak ayında gelecek zam belli oldu

Emekli maaşı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, memur ve memur emeklisine de Ocak ayında yapılacak zamla ilgilide önemli açıklamalarda bulundu. Emekli ve Memur emeklisinin gözü Ocak ayında gelecek olan zamdayken Bakan Işıkhan'dan rahatlatıcı bir açıklama geldi.

YÜZDE 50'YE YAKIN ZAM GELECEK

Milyonlarca emekli ve memur emeklisinin gözü Ocak ayında yapılacak olan zamdayken Bakan Işıkhan'dan emeklilerin yüzünü güldürecek bir açıklama geldi. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

paraa.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla beraber çalışmalara başlandığını dile getiren Bakan Işıkhan, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." diye konuştu.

Aynı zamanda EYT kapsamında maaşlarını henüz alamayan vatandaşlar içinde yıl sonuna kadar gerekli işlemler yapılacak ve haklarına kavuşacaklarını belirtti.

mujde-077-faiz-oranlari-ile-100000-tl-nakit-odeme-verilecegi-aciklandi1.jpg

Işıkhan sözlerine şöyle devam etti, "BAĞ-KUR prim gün sayısı9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek.1 milyon BAĞ-KUR' lumuzukapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek."

Haberankıara.com

SONRAKİ HABER