Bakan Güler'den 2023'ü değerlendiren yeni yıl mesajı

Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, yeni yıl mesajı yayımladı. Bakan Güler mesajında, 6 şubat depremi, terörle mücadele gibi birçok önemli konuya değindi.

Bakan Güler'den 2023'ü değerlendiren yeni yıl mesajı

Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yeni yıl mesajı yayımladı. Bakan Güler, Millî Savunma Bakanlığı olarak görevlerini üstün bir gayret ve özveriyle yerine getirmenin haklı gururu ile 2023 yılını geride bırakırken 2024 yılına yeni umutlarla girmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti

Milli Savunma Bakanlığı personelinin yeni yılını kutlayan Güler, "Emeklisinden muvazzafına Millî Savunma Bakanlığı ailesinin tüm seçkin personelinin “Yeni Yılını” en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Güler, mesajında önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılı da bölgede ve dünyada çok yönlü gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği bir yıl olduğunu aktardı.

6 ŞUBAT DEPREMİNDE TSK VATANDAŞLARIN YANINDA OLDU

Milli Savunma Bakanı Güler, 6 Şubat 'te meydana gelen ve tarihin en büyük felaketlerinden biri olan büyük depremlerin, çok derin acılar yaşattığını ifade ederek depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diledi.

Güler, ilk andan itibaren deprem bölgesinde vatandaşların yanında olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün de hayatın normalleşmesine yönelik çalışmalarına, devletin tüm kurum ve kuruluşları ile tam bir koordinasyon ve uyum içerisinde üstün bir gayretle aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Bakan Güler, “Böylesine zorlu bir yılda, Millî Savunma Bakanlığımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; devletimizin bekası, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için tüm faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürmüştür" dedi.

BAKAN GÜLER'DEN TERÖRLE MÜCADELEDE EN BAŞARILI DÖNEM VURGUSU

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Terörle mücadele konusunda tarihin en başarılı dönemini yaşamakta olduklarını ve Türk ordusunun elde ettiği başarılarla, terör örgütünün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildiğini ifade etti.

Güler, “Mehmetçiğin karşısında aciz kalan, çaresizliğe mahkûm olan teröristler, artık son çırpınışlarını vermektedir” dedi.

BAKAN GÜLER PENÇE HAREKATI BÖLGESİNDEKİ 12 ŞEHİDİ ANDI

Bakan Güler, Pençe Harekatı ve Pençe Kilit Harekatı bölgelerinde şehit olan 12 askerin şehit olduğunu belirterek "Maalesef 22 Aralık’ta Pençe Harekâtı bölgesinde, 23 Aralık’ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmalarda 12 kahraman evladımız şehadet makamına ulaştı.

Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum.

Vatan ve bayrak aşkıyla canlarını feda eden, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları kahraman şehitlerimiz; şanlı tarihimizin en müstesna köşesinde yerlerini aldılar.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların bizlere emaneti olan değerli ailelerinin daima yanında olacak; fedakârlıklarını şükran ve minnetle yâd edeceğiz.

Bilinmelidir ki son teröristi de etkisiz hâle getirme iradesiyle sürdürdüğümüz mücadelemizde, bugüne kadar şehitlerimizin kanları yerde bırakılmadı, bundan sonra da bırakılmayacak; başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin gözyaşlarının hesabı soruldu, sorulacaktır.

Kimsenin şüphesi olmasın ki hiçbir terörist, kahraman Mehmetçiğin çelik yumruğu altında ezilmekten kurtulamayacaktır" ifadelerine yer verdi.

“TERÖRİSTLER YOK OLANA KADAR OPERASYONLAR ARTAN BİR ETKİ İLE DEVAM EDCEK”

Bakan Güler, eli kanlı teröristler bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar operasyonlar artan bir etki, yoğun bir baskı ve taarruzi bir anlayışla devam edeceğini vurguladı.

Terörle mücadelenin yanı sıra, Mavi ve Gök Vatandaki hak ve menfaatlerin de tavizsiz şekilde korunduğunun altını çizen Bakan Güler, son dönemde olumlu ilişkiler yaşadıkları Yunanistan ile sorunları, uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözme gayretinde olduklarını sorunlarını barışçıl bir yolla çözmek için çaba gösterirken millî hak ve menfaatlerimizden de asla taviz vermeyeceklerini her zaman ifade ettiklerini söyledi.

Yaşar Güler, Kıbrıs meselesi ile ilgili ise, “Millî meselemiz olan Kıbrıs’ta da Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye; Garanti ve İttifak Antlaşmaları doğrultusunda Ada’nın huzuru, güvenliği ve refahı için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Gerginliklerin savaşa evrildiği bir dönemde Türkiye’nin müzakere masalarının mimarı ve vazgeçilmez bir üyesi haline dönüştüğünü belirten Güler, Bu doğrultuda bölgede ve dünyada yaşanan sorunların çözümünde etkin bir rol üstlenildiğini belirtti.

TÜRKİYE - AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ

‘İki Devlet, Tek Millet’, anlayışı ile Azerbaycan’la her alanda ilişkilerin daha da ileri taşındığını sözlerine ekleyen Güler, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu sarsılmaz kardeşlik bağı, Kafkasya’daki sorunların çözümü için önemli bir kapı aralamıştır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da can gardaşlarımızın yanında olacağız. Aynı şekilde tarihi köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Libya’da da eğitim ve danışmanlık faaliyetlerimiz başarıyla sürdürülmüş, sükûnet ortamının oluşması için büyük gayret sarf edilmiştir. Ayrıca NATO’daki görev ve sorumluklarımız da başarıyla yerine getirilmiş; Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna-Hersek’te ve daha birçok coğrafyada barış ve istikrarın tesisi için büyük sorumluluklar üstlenilerek bölge ve dünya barışına katkı sağlanmıştır. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta da gerginliğin başlangıcından itibaren, ortaya çıkan krizlerin çözümüne yönelik gayretlerimiz de Cumhurbaşkanımızın liderliği ve direktifleri ile sürdürülmüştür” ifadelerini kullandı.

"ELDEN EDİLEN BAŞARILAR AZİZ ŞEHİT VE KAHRAMAN GAZİLERE AİTTİR"

Bugüne kadar elde edilen bütün başarılarda en büyük payın, aziz şehitlere ve kahraman gazilere ait olduğunu vurgulayan Bakan Güler, şehitlerin aziz hatıralarına, gazilere ve onların emaneti ailelerine sahip çıkmak ve daima onların yanlarında olmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

Ayrıca Bakan Güler, Ordunun gücüne güç katmak için 2023 yılında birçok yerli ve millî savunma sanayisi ürünü silah sistemini envanterlerine dahil ettiklerini söyledi. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, yerli ve millî savunma sanayisinin ilerilere taşıdıkça, bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarının daha da artacağını belirtti. Bakan Güler, Milli Savunma Bakanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ve ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda; bekalarına yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye, ülkenin ve milletin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için gayret göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Bakan Güler, sözlerine son verirken Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerini ve komutanları saygıyla andı ve şehitler ile ebediyete irtihal gazileri rahmet ve minnetle yâd ederken, gazilere, şehit ve gazilerin ailelerine saygı ve şükranlarımı sundu. Güler, Millî Savunma Bakanlığı ailesinin tüm fertlerine, emeklilerine, gazilerine ve onların aileleri ile birlikte şehitlerin ailelerine yeni yılda en samimi duygularla sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER