Bakan Göktaş Şehit Karaca'nın ailesinin evinin yapılması için talimat verdi!

Bölücü terör unsurları ile mücadele devam ederken 22 Aralık tarihinde Türkiye, şehit haberleri ile sarsıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonrası yaşanan temasta 6 askerimizin şehit olduğu haberini paylaştı. 6 eve şehit ateşi düşerken Bakan Göktaş'tan yeni bir talimat geldiği öğrenildi.

Bakan Göktaş Şehit Karaca'nın ailesinin evinin yapılması için talimat verdi!

Ülkemizde uzun yıllardır terörle mücadele ediliyor. Güvenlik güçlerinin mücadelesi devam ederken başarılı operasyonlara imza atılıyor. Bölücü terör unsurları ile mücadele kapsamında Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 22 Aralık Cuma günü Irak'ın kuzeyinde askerlerimize yönelik bir terör saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.

Terör saldırısı sonrası yaşanan temasta ilk olarak 3 askerimizin şehit olduğu, 4 askerimizin de yaralandığını açıklandı. MSB tarafından verilen bilgiler doğrultusunda bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 4 askerimizden 3'ünün yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu bildirildi. 6 askerimiz şehit olurken bakanlardan da taziye mesajları art arda geldi.

ŞEHİDİN BABA EVİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Karaca'nın Tokat’taki baba evinin fiziki durumuna yönelik haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Irak'ın kuzeyindeki terörist saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın baba evini yeniden inşa edeceği öğrenildi.

Bakan Göktaş Şehit Karaca'nın ailesinin evinin yapılması için talimat verdi! - Resim : 2

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü şehidin evinin yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalara başladı. Şehidin baba evinin yapımına yönelik süreçlerin en kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi. Gelişmelerin ilerleyen günlerde aktarılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER