Bakan Göktaş duyurdu! Engelli memur sayısı 70 bini aşacak

Bugün yaptığı son dakika açıklama ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından engelli memur sayısının toplamda 70 bini aşacağından bahsetti.

Bakan Göktaş duyurdu! Engelli memur sayısı 70 bini aşacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından bugün yapılan son açıklama ile birlikte bugün de yapılan engelli vatandaşların kamuya alımlarının ardından engelli vatandaş sayısının 70 bini aşmasının beklendiği ifade edildi. Bu çerçevede özellikle de çalışmaların bu zamana kadar nasıl devam ettiği hakkında da bilgilendirmelerde bulunulmuş oldu.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ!”

Geçmişten bugüne kadar bu konuda yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Göktaş, "2005 yılında Engelliler Hakkında Kanun ile engelli vatandaşlarımızın haklarını korumaya aldık. 2007'de Birleşmiş Milletlerin engelli hakları ile ilgili sözleşmesine taraf olduk. 2010 yılında ise engelli haklarına Anayasa'da yer verdik. Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2020 yılını Erişilebilirlik Yılı ilan etmişti. Sosyal politikalarımızın ayrılmaz parçası haline getirdiğimiz 2030 Engelsiz Vizyon Belgesini de 2021'de kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün de iki ayrı genel müdürlük olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İşte tüm bunları, engelli bireylerin yaşamın her alanında özgür, bağımsız ve etkin biçimde yer alabilmeleri için yaptık." şeklinde ifadelerde bulunuldu.

"ENGELLİ MEMUR SAYIMIZ 70 BİNİ AŞMIŞ OLACAK!"

Yapılan bu düzenlemelerin pozitif ayrımcılık esaslarının engellilere yönelik istihdam politikalarının temelini oluşturduğunu belirten Göktaş, 2012'de başlatılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının, kamuda çalışan engelli personel sayısındaki artışı sağlayan en önemli etkenlerden biri olduğu ifade edilmiş oldu.

Bugün yapılacak olan alımlar ile birlikte toplamda 70 bin alımına yükseleceği hakkında ise"2012'den bu yana 42 bin 537 engelli vatandaşımız devlet memurluğuna atandı. 2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, son 20 yılda bu sayı yaklaşık 12 kat artarak 68 bin 396'ya yükseldi. Bugün yapılacak 2 bin 392 atamayla engelli memur sayımız 70 bini aşmış olacak."dedi.

SONRAKİ HABER