Bakan Göktaş: Devlet korumasında yetişen 729 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamasında devlet korumasında yetişen 729 gencin kamu kurumlarına yerleştirdiğini ifade ederek, gençlere yeni görevlerinde başarılar diledi.

Bakan Göktaş: Devlet korumasında yetişen 729 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, 23 milyon gencin Türkiye’nin önemli hazinesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin pek çok noktasında çocuk evi, çocuk evleri sitesi ve ihtisaslaştırılmış çocuk evleri ile çocukların sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerinin sağlandığı belirtildi.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasının devamında 168 binden fazla çocuğun ailelerinin yanında ve sosyal çevrelerinden koparmadan Sosyal ve Ekonomik Destek Programları ile takip ettiklerini belirtti.

TÖREN NOTER HUZURUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katıldığı törenle devlet korumasından yararlanan 729 genç noter huzurunda gerçekleştirilen törenin ardından kamu kurumlarına yerleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Göktaş, gençlerin yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

“ÇOCUKLARIMIZA DESTEK OLUYORUZ”

Hayallerini, yeteneklerini ve potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için tüm imkanlarını çocuklara sunduklarını söyleyen Bakan Göktaş, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz 23 milyon çocuğumuzu ülkemizi güçlü kılan önemli bir hazine olarak görüyoruz. Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin mimarı olacak çocuklarımızı, huzurlu bir aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanında, bin 185 çocuk evi, 116 çocuk evleri sitesi ve 62 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde 14 bin 528 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Bunun yanı sıra 168 bin 959 çocuğu ailelerinin yanında ve sosyal çevresinden koparmadan 'Sosyal ve Ekonomik Destek' programıyla takip ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim hayatlarının yanı sıra spor, sanat, teknoloji alanlarında kendilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini keşfetmeleri için çocuklarımıza destek oluyoruz. Her birinin başarılı olduklarını ve hayallerini gerçekleştirdiklerini gördükçe bizler de büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamasında gençlerin sadece kamu kurumlarında değil, özel sektörde de istihdam edilebilmesi için teşvik programları uygulanmaya başladığını söyledi. Bu noktada bugüne kadar 13 binden fazla Özel Sektör İstihdam Teşvikinin sağlandığı hatırlatıldı.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER