Bakan Göktaş açıkladı! Türkiye'nin doğurganlık oranındaki düşüş için harekete geçiliyor

Geçtiğimiz haftalarda rakamsal veriler ve alanında uzman kişilerin yorumları ile ülkemizin nüfusunun yaşlandığı açıklanmıştı. Genç nüfus oranında yaşanan azalma hükümeti de harekete geçirdi.

Türkiye'nin doğurganlık oranındaki düşüş için harekete geçiliyor

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere resmi ve özel kuruşlardan çok sayıda isim Türkiye'nin doğurganlığının azalmasının hayati öneme sahip bir tehlike olduğunu ifade etmişti.

YAŞLI NÜFUSUN ARTMASI HAREKETE GEÇİRDİ

Ülkenin yaşlı nüfusunun 2023 yılında 8 Milyonun üstünde olması ve bu nedenle nüfusun yaşında büyük değişimler meydana gelmesi üzerine adımlar atılmaya başlandı.

Konu ile ilgili hükümet kaynaklarından ülkenin boşanma sayısının en fazla ve doğurganlığın en az olduğu illerde çalışma başlatılacağı haberleri gelmişti. Bu çalışma ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş doğurganlığın en az olduğu 3 ilde faaliyete başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Göktaş "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planı'mızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık" şeklinde konuştu.

"VAROLUŞSAL TEHDİT"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Varoluşsal bir tehdit" olarak tanımladığı ve ciddiyetine vurgu yaptığı çalışmanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Pilot olarak başlatılan çalışma ile sorunun ana başlıklarının tespit edilmesi ve ülke genelinde bu sorunlar üzerinden gidilmesi bekleniyor.

Özellikle genç nüfusta artan boşanma rakamları ve ekonomik gerekçelerle çocuk yapmaktan uzak durulmasının bu rakamların azalmasında etkili olduğu düşünülüyor. Konu ile ilgili kısa zamanda yeni açıklamaların gelmesi tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER