Bakan Göktaş açıkladı! Sosyal yardım hanelerindeki öğrencilere eğitim desteği sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal yardım hanelerindeki öğrencilere temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş açıkladı! Sosyal yardım hanelerindeki öğrencilere eğitim desteği sağlanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye'de sosyal yardım alan ailelerin ilköğrenim ve ortaöğrenim seviyesindeki öğrencilerin temel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı.

ÇEŞİTLİ EĞİTİM İHTİYAÇLARI

Bakan Göktaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin çocuklarına yönelik eğitim desteği sağladıklarını belirtti. Bu desteklerin, ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyindeki öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, ve kırtasiye gibi eğitimle ilgili temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladığını vurguladı.

Bakan Göktaş, açıklamasında, "Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık" ifadelerinde bulundu.

"450 MİLYON TL KAYNAK AKTARDIK"

Özellikle eğitim odaklı sosyal yardımların çocukların donanımlı bireyler olarak yetişmelerine önemli katkı sağladığını ifade eden Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki ilköğrenim ve ortaöğrenim düzeyinde örgün eğitime devam eden öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta, kırtasiye gibi eğitim ile ilgili temel ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) 450 milyon TL kaynak aktardık" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMDEN MAHRUM KALMAMASI"

Çocukların eğitimine verilen önemin altını çizen Bakan Göktaş, bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılama çabasının sürdüğünü belirterek, "Çocuk refahının artırılması ve çocukların eğitime erişimi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ülkemizin geleceğinin inşa edilmesinde önemli rol oynayacak çocuklarımızın eğitimden mahrum kalmaması bizim için hayati önemde. Bu desteğimizle önceliğimiz çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması olacak. Böylece eğitimde fırsat eşitliği ilkesini de desteklemiş olacağız." açıklamalarında bulundu.

Bakanlık olarak çocukların eğitimine verilen önemi vurgulayan Bakan Göktaş, çocukların refahının artırılması ve eğitime erişiminin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti. Bu desteklerle çocukların eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmalarının hedeflendiğini söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER