Bakan Göktaş açıkladı! 3,3 Milyar TL yaşlı ve engelli aylıkları yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayı içerisinde toplamda 3,3 milyar TL tutarında yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını açıkladı.

Bakan Göktaş açıkladı! 3,3 Milyar TL yaşlı ve engelli aylıkları yatırıldı

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti. Eylül ayı içinde yaklaşık 1,8 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ödemesi ile yaklaşık 1,5 milyar TL engelli aylıklarının hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını vurguladı.

"Hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık"

Bakan Göktaş ayrıca, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik tematik sosyal yardım programlarının uygulandığını da belirtti. Eğitimden sağlığa, ekonomik desteklerden sosyal hayata katılımlarına kadar geniş bir yelpazede yardımların devam ettiğini ifade ederek:

"Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata katılımlarında her zaman yanında olduğumuz yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı, düzenli yaptığımız ödemelerimizle de destekliyoruz. Bu doğrultuda Eylül ayında 3,3 milyar TL yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara sağlanan bu desteklerin, onların daha iyi bir yaşam sürdürmelerine katkı sağladığını belirtti. Bakan Göktaş, bu hizmetlerin insanların yaşam kalitesini artırmak amacıyla sürdürüldüğünü vurguladı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER