Bakan Ersoy açıkladı! 2028'de kişi başı gecelik harcamayı 130 dolar hedefliyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2028 hedeflerini TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda duyurdu.

Bakan Ersoy açıkladı! 2028'de kişi başı gecelik harcamayı 130 dolar hedefliyoruz

Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kişi başına düşen gecelik harcama konusunda 2028 hedeflerinden bahsedildi. Bakan Ersoy tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

65 DOLARDAN 100 DOLARA GELDİ!

"2028'de kişi başı gecelik harcamayı 130 dolar hedefliyoruz. Yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. Sektöre, bize güvenin. Bu rakam Türkiye gibi turizm potansiyeli olan ülkede hiçbir şeydir. İnanırsak, savaşırsak yaparız. Hedefleri yakalayan bir turizm ülkesi olduk. Türkiye gibi bir turizm potansiyeli olan bir ülkede yüzde 7 yıllık turist sayısında artış ütopik değil."

GOLF SAHALARI ARTIRILACAK!

"En etkili sonuç turizmde golften alınıyor. Çünkü tam yüksek sezonu, bizim 'ölü sezon' dediğimiz döneme denk geliyor. Ben golf sahası yapmaya çalışıyorum. Onun yerine 'çek çek yeri yapın' diyor. Çek çek yeri yapmak ne demek, tersane yapmak demek. Bakanlığın tersane yapılmasına kıyıda izin vermesi en son olasılıktır. Her golf sahası en az 3, 4 oteli besleyecek kapasite. Bizde toplasanız 20 tane golf sahası var, çok değil. Bizim rakip diye gösterdiğimiz ülkelerin en azında 400 golf sahası var. 4 tane daha yapmak istiyoruz, demediğinizi bırakmıyorsunuz, bu şekilde mi turizmi büyüteceğiz?"

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte görüşmelerin ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kapadokya Alan Başkanlığı, Uludağ Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının 2024 bütçeleri kabul edildi.

SONRAKİ HABER