Bakan Bolat açıkladı! Ramazan ayında gıdada fahiş fiyat artışı olmayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ramazan ayı boyunca gıda fiyatlarındaki değişikliklere yönelik açıklamalarda bulundu, gıdada fahiş fiyat artışlarının olmayacağını söyledi.

Bakan Bolat açıkladı! Ramazan ayında gıdada fahiş fiyat artışı olmayacak

İslam alemi için önemli aylara giriş yapıldı. 11 ayın sultanı olarak anılan Ramazan ayı için geri sayım başladı. Müslümanların mübarek olarak kabul ettikleri ve 1 ay boyunca ibadet olarak gerçekleştirdikleri bu ayda, tüm gün tutulan oruçlar ardından kurulan sofralar ise en önemli noktalardan biri.

Ancak artan enflasyon ve fahiş fiyat artışları, vatandaşın sofrasına da yansıyor. Dün açıklanan Ramazan pidesi fiyatlarından sonra, gramajı düşen ve fiyatı artan pidelere yönelik tepkiler oluştu.

Vatandaş, özellikle mübarek olarak kabul edilen Ramazan ayında, şölen gibi hazırlanan iftar sofralarının yok olmasından endişe duyarken, gıdada fahiş fiyat artışına yönelik açıklama Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan geldi.

GIDADA FAHİŞ FİYAT ARTIŞI OLMAYACAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dünya Gazetesi'nden Nurdoğan Arslan Ergün'e açıklamalarda bulundu.

Özellikle artan enflasyon ve fahiş fiyatlar ile mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Bakan Bolat, Ramazan ayında gıda fiyatlarında yapılacak değişikliklerle ilgili de konuştu.

Bakan Bolat, Ramazan ayı boyunca gıda fiyatlarında fahiş artış olmayacağını söyledi.

11 ayın sultanı Ramazan ayında, vatandaş zor durumda bırakılmayacak ve gıdada fahiş fiyat artışların önüne geçilmeye çalışılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER