Bakan bizzat duyurdu! SGK'ya sözleşmeli personel alımı yapılacak başvuruları kaçırmayın

Devlet kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyenler yayımlanan ilanları sıkı sıkıya takip ederken gelen bir son dakika açıklaması heyecan yarattı. SGK'ya personel alımı için düğmeye basılırken ilanla ilgili de detaylar merak konusu oldu.

Bakan Işıkhan SGK'ya sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu

Türkiye'de işsizlikle mücadele devam ederken mevcut işinden memnun olmayanlar ya da iş arayışında olanlar iş ilanı araştırmalarına devam ediyor. Yayımlanan ilanlar iş arayanların gündeminde yer alırken yapılan bir son dakika açıklaması ile Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) sözleşmeli personel alımı yapılacağı öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna toplamda 344 sözleşmeli personel alınacağını açıkladı. Bakan Işıkhan tarafından yapılan duyuruda kontenjan ve branş dağılımı da açıklandı.

SGK’YA 344 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya sözleşmeli personel alınacağını sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden duyurdu. Bakan Işıkhan paylaşımında ''ÇSGB ailemize katılacak yeni mesai arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum!'' ifadelerine yer verdi.

Bakan bizzat duyurdu! SGK'ya sözleşmeli personel alımı yapılacak başvuruları kaçırmayın

Branş ve kontenjan dağılımı da şu şekilde açıklandı;

  • Sosyal Güvenlik ve Sosyal Hizmetler Önlisans veya Lisans mezunu 360 büro personeli,
  • Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans mezunu 14 koruma ve güvenlik görevlisi,
  • Önlisans veya Ortaöğretim mezunu 69 destek personeli ve 1 teknisyen olmak üzere toplam 344 sözleşmeli personel alınacak.

Bakan bizzat duyurdu! SGK'ya sözleşmeli personel alımı yapılacak başvuruları kaçırmayın - Resim : 2

Adaylar 5 - 14 Haziran tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Detaylar ve başvuru işlemleri için “isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” adresi verilirken adreste henüz ilan yayımlanmadı. Gün için başvuru şartları ve detaylarına ilişkin bilgilerin adreste yer alması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER