Bakan bizzat duyurdu! O kurala uymayanlara para ve hapis cezası verilecek

Orman yangılarının arttığını ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, son 10 günde Türkiye'de 203 orman yangını çıktığını ifade etti.

Bakan bizzat duyurdu! O kurala uymayanlara para ve hapis cezası verilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarının son 10 günde 203'e ulaştığını ifade etti. Açıklamaları sosyal medya hesabından yapan Yumaklı, orman yangınlarına yönelik suçlar ve cezalarına ilişkin bilgi paylaştı. Çıkan yangıların ekosistemi etkilediğini ifade ederek orman yangınlarına sebep olanlara yaptırımların uygulanacağının altını çizdi.

ORMAN YANGINLARINA SEBEP OLANLARA 3 YILDAN 10 YILA KADAR HAPİS CEZASI!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarına sebep olanlara uygulanacak olan yaptırımları açıkladı. Özen yükümlülüğüne aykırı olarak orman yangınına sebebiyet verme suçuna, 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bunun dışında kasten orman yakanlara 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası uygulanacak. Ayrıca örgüt faaliyetleri çerçevesinde ormanları yakma suçuna ise müebbet hapis başta olmak üzere 20 bin günden 25 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

İzin verilen yerlerin dışında ormanda ateş yakanlara, ormanda yangına sebebiyet verecek sönmemiş sigara atanlara, yaktığı ateşi söndürmeden olay mahallinden ayrılanlara, köy hudutları içerisinde bitki örtüsü yakanlara ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanabiliyor. Ayrıca yangına ölüm ya da yaralamanın yaşanması durumunda ise ayrı bir ceza uygulanıyor.

SONRAKİ HABER