Bakan Bayraktar'dan Erzincan'da maden sahasında yapılan çalışmalara ilişkin!

Bundan 13 gün önce Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasında devam etmekte olan çalışmalar hakkında Bakan Bayraktar'dan açıklamalar geldi.

Bakan Bayraktar'dan Erzincan'da maden sahasında yapılan çalışmalara ilişkin!

13 gün önce yaşanan acı olayda Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucunda toplamda 9 işçi için arama - kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Bu çerçevede konu ile ilgili yapılan açıklamalarda çalışmaların bulunduğu bölgelerde toprak kayması riskinden dolayı çalışmaların ertelendiği ifade edilmişti.

Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasının ardından çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

SAHADA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Bugün bakan Bayraktar'ın sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, "İliç’te maden sahasında yaşanan heyelanın 13. gününde çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yeni heyelan riskini ortadan kaldırmak, aramaların güvenliğini sağlamak için yürüttüğümüz faaliyetler hızlanarak devam ediyor. Bugün heyelanın gerçekleştiği Sabırlı Deresi'ne kadar inerek alanı daha yakından inceledik. Bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk." Bu çerçevede bir süre toprak kayması nedeni ile ara verilen çalışmalara devam ettiği ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER