Bakan Bayraktar son dakika duyurdu! 3 ilde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı yapılacak

Ülkemizde yaşayan işsizlik sorunu ile mücadele devam ederken yeni ilanlar da yakından takip ediliyor. Özellikle kamu kurumlarına alımlar yakından takip edilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'ndan son dakika açıklama geldi.

Bakan Bayraktar son dakika duyurdu! 3 ilde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na 2 bin işçi alımı yapılacak

Türkiye'de genç işsizlikle mücadele sürüyor. Özellikle kamu kurumlarında istihdam edilmek isteyenler her ilanı yakından takip ederken bakanlıklar da alımları duyurmaya devam ediyor. Son dakika açıklaması yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımı yapılacağı bildirildi. Konuyla ilgili detaylar merak edilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, ilk detayları da duyurdu.

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU'NA İŞÇİ ALIMI YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya platformu Twitter (X) üzerinden TTK'ya yapılacak işçi alımı hakkında önemli bir paylaşımda bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumuna 2 bin işçi alımına ilişkin süreci başlattıklarını belirtti. Söz konsuu paylaşımda ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Zonguldak için 1500, Bartın için 400, Karabük (Yenice) için 100 işçi alımı yapacağız." bilgisini verdi.

ekran-goruntusu-2023-09-08-111100.png

3 İLDE 2 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bakan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na yapılacak alımların kura yoluyla 13 Ekim Cuma günü Zonguldak, 20 Ekim Cuma günü Bartın ve Karabük'te gerçekleştirileceğini bildirdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2 bin işçi alımı ise 18 - 32 yaş aralığında yapılacak. Zonguldak için bin 500 işçi, Bartın için 400 işçi, Karabük için 100 işçi alımı yapılacağı bildirilirken sürecin devamına dair detayların da ilerleyen günlerde belli olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER