Bakan Bayraktar duyurdu! Erzincan'daki toprak kaymasında arama çalışmaları durduruldu

Bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yapılan son açıklama ile birlikte Erzincan'da toprak kayması sonucu başlanan arama çalışmalarının durdurulduğu öğrenildi.

Bakan Bayraktar duyurdu! Erzincan'daki toprak kaymasında arama çalışmaları durduruldu

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir madende yaşanan toprak kaymasının ardından arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığı 9 işçiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu. Bunun ardından dün İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama gelmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamalarda “Çalışmalar kazanın olduğu günden bu yana gece gündüz demeden devam ediyor. 2700 üzerinde insan gücümüz var. 800 üzerinde aracımız var. İnsan gücümüzün 500'ü AFAD personeli. Her şeyin başı iş sağlığı ve güvenliği. Her bakanlık kendi görevini yapıyor. Adalet Bakanlığı adli soruşturma sürecini yürütüyor. DSİ, 5 milyon metreküplük Sabırlı Deresi alanında kayan toprakla bir araya gelmemesi için çalışma yürütüyor.” denilmişti.

Bu çerçevede “Yeni bir kayma yaşanmadan aramaları tamamlayacağız.” şeklinde ifadelere yer verildi. Bunun üzerine konu ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

ERZİNCAN'DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DURDURULDU!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetlerine ara verdiklerini söyledi. Bakan Bayraktar,"Heyelan riski yoğunlaştı. Risk nedeniyle arama faaliyetlerini durdurduk" dedi.

Yapılan bu açıklamaların yanı sıra arama kurtarma çalışmalarına ne zaman devam edileceği hakkında merak edilenlere henüz bir yanıt gelmedi.

SONRAKİ HABER