Bakan Bak duyurdu: GSB KYK Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuruları ağustos ayı içerisinde alındı. İlk kez üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler ve ara sınıf öğrencilerinin başvuru yaptığı yurt başvurularının ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrilmişti. Beklenen açıklama Bakan Bak tarafından geldi.

Bakan Bak duyurdu: GSB KYK Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları Ağustos 2024 tarihinde alındı. Başvuru sahibi üniversite öğrencilerinin gözü başvuru sonuçlarına çevrildi. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla beklenirken Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'tan geldi.

Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan son dakika olarak gelirken KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bu çerçevede ''KYK yurt başvuru sonucu sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yurt başvuru sonuçları 5 Eylül tarihiyle açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklama ile KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada ''Sevgili gençler, GSB Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite hayatınız boyunca yuva sıcaklığıyla hizmetinizde olacak yurtlarımıza şimdiden hoş geldiniz. Sonuçlar için: http://turkiye.gov.tr'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Bak duyurdu: GSB KYK Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı

e-Devlet üzerinden başvuruları 20 - 24 Ağustos tarihleri arasında alınan KYK yurt başvurularının ardından beklenen açıklama geldi, sonuçlar erişime açıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçları e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre bilgisi girdikten sonra sorgulayabilecek.

SONRAKİ HABER