Bakan Bak açıkladı! Genç Kart projesini hayata geçiriyoruz

Milyonlarca gencin merakla beklediği genç kart ile ilgili açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak genç kartın hayata geçirildiğini müjdeledi

Bakan Bak açıkladı! Genç Kart projesini hayata geçiriyoruz

Son dakika alınan haberlere göre milyonlarca öğrencinin beklediği genç kart prıjesi hayata geçiyor.

Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projesinin hayata geçirildiğini duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın açıklaması şu şekilde, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız.

genc-kart-nedir-nasil-alinir-genc-kart-basvuru-ekrani-b9d935d.jpg

Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendiği konuşmada genç kart hakkında da bilgi vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı,

screenshot-6.jpg

"Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her üç müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek, inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız."

SONRAKİ HABER