Bakan Ali Yerlikaya Türkiye'nin trafik denetim sonuçlarını açıkladı

İçişleri Bakanlığına bağlı olan emniyet birimleri ülkenin her noktasında denetleme ve düzeni koruma faaliyetleri yürütüyor. Gerçekleşen çalışmalarda çok sayıda kişiye işlediği suçlardan dolayı ceza yazılıyor.

Bakan Ali Yerlikaya Türkiye'nin trafik denetim sonuçlarını açıkladı

Trafiğin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak emniyet birimlerinin şehir içindeki en önemli görevleri arasında yer alıyor. Ek olarak şehirler arası yollarda da bir sorun olmaması adına ilgili birimler gerekli adımları atıyor.

MİLYONLARCA ARAÇ DENETİMDEN GEÇTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da Trafik ekiplerinin yaptığı çalışmalara dair önemli bir bilgilendirme geldi. Bakan Yerlikaya X üzerinden yaptığı paylaşımda geçen hafta ülkede tam 2 milyon 526 bin 729 aracın denetlemeye tabi tutulduğunu ifade etti.

Bakan Ali Yerlikaya Türkiye'nin trafik denetim sonuçlarını açıkladı

Bakan Yerlikaya denetlenen 2.5 milyondan fazla araba ile ilgili "Hız ihlalinde bulunan 120 bin 218, periyodik muayenesi yaptırılmamış 24 bin 968, emniyet kemeri kullanmayan 18 bin 319, sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 88 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 691 olmak üzere toplam 434 bin 129 araca/sürücüye işlem yapıldı" diyerek kimlerin hangi suçu işlediğini kategorisine göre ayırdı.

KURALLARA UYMA VURGUSU

Bakan Yerlikaya açıklamasının sonunda tüm araç sürücülerini trafikte dikkatli olma konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya trafik kurallarına uymanın hayat kurtaran bir durum olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER