Bakan açıkladı: Narin cinayetinde META silinen WhatsApp mesajları verecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Uraloğlu , canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yakından takip ettiği Narin Güran cinayeti hakkında da açıklama yapan Bakan Uraloğlu silinen mesajlar hakkında bilgi verdi.

Bakan açıkladı: Narin cinayetinde META silinen WhatsApp mesajları verecek mi?

Diyarbakır'da Kur'an Kursu sonrasında kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran 19 gün sonra ölü olarak bulunmuştu. Küçük kızın cansız bedeni Eyer Tutmaz deresinde bir çuval içinde bulunurken pek çok aile ekibinin tutuklanmasına rağmen kesin cinayet nedeni ve zanlısı henüz belirlenememişti. Bu kapsamda zanlılar arasında yapılan ve silindiği tespit edilen WhatsApp mesajları araştırma konusu olmuştu.

WHATSAPP SİLİNEN MESAJLARI SAKLIYOR MU, GERİ VERECEK Mİ?

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili Meta'dan istenen WhatsApp yazışmalarına ilişkin soru üzerine de Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilerinin bulunduğunu anımsattı. Uraloğlu, "Burada Meta, 'Biz bu mesajlaşmaları kaydetmiyoruz, depolamıyoruz. Dolayısıyla bunları verme imkanımız yok.' diyor. Yani 'vermiyoruz' değil, 'verme imkanımız yok' diyorlar.

Bizim bildiğimiz kadarıyla da dünyada hiçbir yerde böyle bir bilgi verilmedi. Ancak bunlar farklı şekilde depolanmışsa bulut teknolojileriyle ya da farklı mecralarda depolanmışsa ancak oradan bulunması söz konusu. Meta'nın şu andaki yaklaşımı bu ama burada gerek emniyet güçlerimiz gerekse adalet mekanizmasıyla iletişim halindeyiz. Bizden istedikleri bilgileri, ulaşabildiğimiz kadarıyla vermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda da Meta olsun, diğer platformlarla güncel iletişim halindeyiz." diye konuştu.

Yani WhatsApp tarafından mesajların saklanmadığı sadece kişilerin bunları yedeklediyse bu bilgilere erişim imkanı olduğu açıklandı. Konu hakkında META yetkilileri ile Türkiye arasında görüşmelerin sürdüğü ve silinen verilere ulaşılmaya çalışıldığı belirtildi.

SONRAKİ HABER