Bahçede tilki yavrusu buldu! Ayakkabıyla su verdi

Bir çiftçi fındık bahçesinde bitkin halde tilki yavrusu buldu. Kap bulamayan çiftçi, ayakkabısı ile yavru tilkiye su verdi.

Bahçede tilki yavrusu buldu! Ayakkabıyla su verdi

Sakarya'da bir çiftçi, fındık bahçesinde yerde yatan yavru tilki buldu. Yavru tilkiyi kendine getirmek isteyen çiftçi, kap bulamayınca ayakkabısı ile yavru tilkiye su içirdi.

Sakarya Kocaali'de bir çiftçi, fındık bahçesinde bitkin halde bulduğu tilki yavrusunu, kap bulamadığı için poşet geçirdiği ayakkabısına doldurduğu suyla kendine getirmeye çalıştı. Kocaali ilçesine bağlı Gümüşoluk Mahallesi'nde çiftçi Bayram Kandemir, fındık bahçesinde bakım çalışması yaptığı sırada yerde bitkin bir halde yatan yavru tilkiye rastladı.

YAVRU TİLKİYLE KONUŞARAK ONA SU İÇİRMEYE ÇALIŞTI

Kandemir, çevresinde su koyacak kap bulamayınca poşet geçirdiği ayakkabısının iç kısmını hazne olarak kullandı. Kandemir, buraya doldurduğu suyu dahi içmekte zorlanan tilki yavrusuna birkaç defa eliyle yardımcı olmaya çalıştı. Bayram Kandemir, yavru tilkiyle konuşarak ona su içirmeye çalıştığı anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Tilki yavruyla yaşadıklarını anlatan çiftçi Bayram Kandemir, "Bahçeye bakıma gitmiştim, o esnada tilki yavrusuyla karşılaştım. Hayvanın susadığını anlayınca ayağımdaki ayakkabıyı çıkararak içine poşet koyduktan sonra su döktüm. Hayvan zaten direkt su içmeye başladı. Daha sonra işime baktım" diye konuştu.

Bayram Kandemir, ertesi gün bahçeye gittiğinde yavru tilkinin ilk gördüğü yerde olmadığını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER