Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

Haziran ayının gelmesi ile beraber Babalar Günü için geri sayım başladı. Babalar Günü tarihini kaçırmak istemeyenler araştırmalarına devam ederken bu sene hangi tarihte Babalar Gününün kutlanacağı da merak konusu oldu.

Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

Türkiye, Babalar Gününü kutlayan ülkeler arasında yer alıyor. Her yıl haziran ayında Babalar Günü tarihi sıklıkla sorgulanan konular arasında yer alırken bu yıl da ''Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?'' sorusu gündeme taşındı.

Babalar Günü ile ilgili olarak hediye araştırması devam ederken şu sıralar da tarih araştırması önem kazandı. Babalar Günü için geri sayım başlarken ülkemizde haziran ayında kutlanan Babalar Günü tarihi merak ediliyor.

2024 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, ilk olarak 1910 yılında Washington eyaletinde kutlanmaya başlanmış, Sonora Smart Dodd isimli bir kadın tarafından anneler günü gibi babaların da özel bir günü olması gerektiği fikriyle ortaya çıkmış.

Babalar Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

Pek çok kişi için özel olan bu gün babaların çocukları üzerindeki etkisini, rehberliklerini ve fedakarlıklarını onurlandırmak için kutlanmaktadır. Babalar Günü, her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanır. Babalar Günü ülkemizde Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanacak. Bu tarih ise 16 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Ayrıca bu tarih Kurban Bayramı'nın da ilk günü ile denk gelmiş olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER