Baba ve oğlu 20 yıldır birlikte elektronik eşya tamiri yapıyor

Kırşehir'de 20 yıldır birlikte elektronik eşya tamiri yapan baba-oğul, mesleğin geleneklerini yaşatmaya devam ediyor.

Baba ve oğlu 20 yıldır birlikte elektronik eşya tamiri yapıyor

Kırşehir'in tanınmış elektronik eşya tamircileri arasında yer alan baba-oğul, usta-çırak ilişkisiyle mesleği sürdürüyor. Baba ve oğlu, çırak bulmakta zorluk yaşadıklarını da ifade etti.

Kırşehir'de İbrahim Güvenç ve oğlu Fatih Güvenç, 20 yıldır birlikte elektronik eşya tamiri yapıyor. Mesleğe 40 yıl önce adım atan İbrahim Güvenç, 5 yaşındayken yanına aldığı oğluna da mesleği sevdirerek yetiştirdi. 20 yılı aşkın süredir birlikte çalışan baba-oğul, müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı ve mesleğin geleneklerini yaşatmaya devam ediyor.

İbrahim Güvenç, "Kırşehir'de bayilerin yetkili servisliğini yaparak elektronik eşya tamiri ile uğraşmaktayız. Şehirde 60'ın üzerinde çırak yetiştirdim ve onlar da iş yeri açtılar. Şu an çırak bulmakta zorlanıyoruz. Usta yönünden oğullarım olduğundan sıkıntı duymuyoruz. Oğlum, üniversitede okuduktan sonra da Ankara'da yetişti" diye konuştu.

Baba ve oğlu 20 yıldır birlikte elektronik eşya tamiri yapıyor

"BABAMDAN SABRI ÖĞRENDİM"

Fatih Güvenç ise, "Yeni çırak yetiştirmekte zorlanıyoruz. İnsanlar, kolay para kazanma yolunda oluyor. Teknolojiyi takip ederek işlerimizi yürütüyoruz. Babamdan tamiri, sabrı, esnaflığı, tamir etmeyi ve pazarlamayı öğrendim. İnsanlar, elektronik tamirinden yana değil. Elektronik eşyaları bozulduğunda ilk yaptıkları işlem yenisiyle değiştirmek oluyor" ifadelerini kullandı.

Usta-çırak ilişkisi içinde çalışan İbrahim ve oğlu Fatih, işlerindeki başarıları ile Kırşehir'de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görerek takdir ediliyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER