Azor yüksek basınç etkisiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Hava durumu verileri takip edilmeye devam ederken azor basıncının etkisi ile sıcaklıkların artacağı ifade edildi. Yurdun batı ve güney kesimlerinde hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin 4 - 6 derece üzerinde seyredeceği ve hava sıcaklıklarının ilerleyen günlerde daha da artacağı belirtildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu hafta yurtta beklenen hava durumu tahminlerine ilişkin bilgi verdi.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Acar'ın son tahminlere göre, yurdun batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini ifade ederken iç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.

YURDUN BATI VE GÜNEY KESİMLERİNDE HAFTA BOYUNCA SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 4-6 DERECE ÜZERİNDE SEYREDECEK

MGM Uzmanı Acar, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin, Rusya üzerinde bulunan soğuk hava dalgasıyla serinleyeceğini, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceğini söyledi. Acar, ağustos ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklendiğini dile getirerek, "Özellikle ülkemizin güneybatı kesimlerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'daki sıcak havayı ülkemize taşınacak." diye konuştu.

3 büyükşehirdeki sıcaklıklara ilişkin de bilgi veren Acar;

Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseleceğini, yağış beklemediklerini,

İstanbul'da 3 gün boyunca kuzeydoğulu rüzgar görüleceğini ancak bunun fırtınaya dönüşmeyeceğini,

İzmir'in bazı ilçelerinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını anlatan Acar, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

Hafta genelinde yağış beklenmediğini bildiren Acar, bu haftanın da kurak geçeceğini tahmin ettiklerini dile getirdi.