Ayşenur Ezgi Eygi kimdir, neden vefat etti?

İsrail uzun bir süredir devam ettirdiği Filistin topraklarındaki işgale karşı çıkanlara da saldırıyor. Gazze'de aylardır savaşa devam eden Tel-Aviv yönetimi Batı Şeria'da yerleşim yerleri kurulmasını protesto eden Eygi'yi katletti.

Ayşenur Ezgi Eygi kimdir, neden vefat etti?

Dünya genelinde gösterilen tepkiyi umursamadan işgale devam eden İsrail bu zamana kadar çok sayıda insanı işgale ses çıkarmadıkları için insan hakları kurallarını hiçe sayarak silahla öldürdü. Bu isimler arasına katılan isimlerden birisi Ayşenur Ezgi Eygi oldu.

Amerika asıllı Türk vatandaşı Eygi, Batı Şeria'ya İsrail'e karşı düzenlenen protesto gösterilerde İsrailli askerlerin hedefi olmuştu. Göstericilerin üzerine gerçek silahla ateş açan askerler Ayşenur Ezgi Eygi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

1998 Antalya doğumlu olan Eygi Filistin Dayanışma Hareketinde gönüllü olarak yer alıyordu. Eygi'nin hayatını kaybetmesi Türkiye'de gündem olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıdan dolayı İsrail yönetimini lanetledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İsrail’in Batı Şeria’daki işgal karşıtı sivil bir protestoya karşı yaptığı barbarca müdahaleyi lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" dedi.

Amerikan vatandaşlığı da bulunan Eygi'nin vefatından dolayı ABD yönetiminden de benzer şekilde taziye mesajları geldi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER