Ayşenur Arslan kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayşenur Arslan hakkında neden soruşturma açıldı?

Ankara'da 1 Ekim'de yapılan bombalı saldırı sonrası Halk TV'de yaptığı açıklama ile gündeme gelen Gazeteci Ayşenur Arslan'ın kim olduğu ve yaptığı açıklama merak konusu oldu.

Ayşenur Arslan kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayşenur Arslan hakkında neden soruşturma açıldı?

Aslen Aydınlı olan Ayşenur Arslan 16 Eylül 1950 yılında dünyaya geldi. Annesi ve babası MİT mensubudur. 1972 yılında İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

TRT’nin açtığı redaktör muhabir sınavını kazanınca 1974 yılında TRT’de muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Daha sonra Güneş Gazetesinde 1982 yılında haber müdürü oldu. Güneş Gazetesindeki görevinden 2 yıl sonra istifa etti. Üç ay sonra da Nokta Dergisinde çalışmaya başladı. 3 yıl da burada çalıştıktan sonra Söz Gazetesine geçti 2 ay sonra buradan da ayrıldı.

screenshot-2-001.jpg

Söz Gazetesinden ayrıldıktan sonra kendi işini kurmak isteyen Arslan arkadaşları ile bir araya gelip reklam ajansı kurdu. Aynı zamanda Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı ve Cinsel Bilgiler Ansiklopedisi’ne İtalyanca çeviri yaptı.

ALİ KIRCA VE MEHMET ALİ BİRAND İLE ÇALIŞTI

Cumhuriyet Gazetesi'nde bir yıl çalıştıktan sonra Star TV'ye geçti ve orada bir kadın programı yaptı. Daha sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Daha sonra Ali Kırca ile beraber ATV’ye geçti. 8 sene burada çalıştıktan sonra yine Star TV’ye geçti.

screenshot-5.jpg

16 yıl Ali Kırca ile çalışan Arsalan Kırca'nın sunduğu haberleri hazırladı. Star TV'de ki görevinin ardından Mehmet Ali Birand Aydın Doğan, Dinç Bilgin gibi basın sektörünün kilit isimleriyle çalıştı.

PEK ÇOK KANALDA GÖREV ALDI

TV sektöründe adına sıkça rastladığımız Ayşenur Arslan CNNTürk’te Medya Mahallesi programını yaptı. Sokak TV’de çalıştı. Halk TV'de program yaptı. Halk TV'den ayrılarak yapmakta olduğu “Medya Mahallesi” programını sonlandırdığını Twitter hesabından 27 Kasım 2014 tarihinde açıkladı.

Ertesi gün, Halk TV yönetimi Arslan'dan yaşananlar için birçok kez özür dileyerek geri dönmesini istedi. Halk TV yönetiminin ısrarlı özürleri ve isteklerini kıramayan Ayşenur Arslan Halk TV'ye geri dönmeye karar verdi.

İki kere evlenen Arslan, ilk eşiyle 8 ay evli kaldı ikinci eşi ile oğlu Sinan 6 yaşındayken ayrıldı.

screenshot-6.jpg

Son olarak Halk TV'de görevine devam ederken Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin tutuklanmasından sonra 16 Aralık 2016 tarihinde Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programında “Türkiye’nin geldiği noktada 146 gazetecinin tutuklu hale geldiği noktada normalmiş gibi yapamayacağım, o nedenle susarak bağırıyorum, özgürlük dileğiyle hoşça kalın” diyerek programına son verdiğini açıkladı.

YAPTIĞI AÇIKLAMA SEBEBİYLE SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara'da 1 Ekim'de yapılan bombalı saldırı sonrası Halk TV'de yaptığı açıklama sonrası RTÜK harekete geçti ve Ayşenur Arsalan ile birlikte Halk TV'ye soruşturma açıldı.

screenshot-7.jpg

Ayşenur Arslan Ankara'da yapılan bombalı saldırı ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı, "Kendini patlattığı söylenen o kişi, terörist, belki de üzerindeki ya da arabada patlayıcının uzaktan kumandalı olduğunu bilmiyordu. Çünkü; o kadar manasız ki... Gelip hiç bir şey yapamadan, hiçbir şey yapamadan... Hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız aykırı.

Durup dururken kendini patlatmış. Hadi geçin onu, hem çok film izliyorum hem de Türkiye'de yaşıyorum netice itibariyle. aklıma takılan sorulardan biri, iddia da edemem elbette bir fantezi olarak görüp geçin. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek, neden Ankara'da bir araba o kadar kolaydır ki: düz kontak çalıştıracaksınız, bombayı şey yapıp gideceksiniz.

Ankara'da bunu yapmak varken, gecenin bir vakti diyelim ki neden Kayseri'de birini öldürerek 'Ben geliyorum hey, bak ben yola çıktım bombalarımla. Bombalar sırtımızda, tabanca belimizde' dimi?! Nedir yani.."

halk-tvv.jpg

Saldırı sonrası yapılan yayında bu ifadeleri kullanan Ayşenur Arsalan ve Halk TV'ye soruşturma başlatıldı. Halk TV'nin aldığı karara göre ise kanalda yayınlanan Medya Mahallesi Programı sonlandırıldı.

SONRAKİ HABER