AYM'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil yemin ederek görevine başladı

Anayasa Mahkemesi'ne geçtiğimiz günlerde atanan Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil için bugün düzenlenen tören ile görevine başladı. Düzenlenen törene başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasiler tarafından da üst düzey bir katılım gerçekleştirildi.

AYM'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil yemin ederek görevine başladı

Türkiye Cumhuriyetinin en üst yargı makamı olan Anayasa Mahkemesi özel günlerinden birisi yaşadı. Görev süresi dolan Muammer Topal'ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kendisi ile birlikte Danıştay'ın sunduğu 3 isim arasında yer alan ve seçilen Yılmaz Akçil yakın dönemde Türkiye'deki iki önemli karar olan İstanbul Sözleşmesini feshi ve Ayasofya Müzesi'nin camii olması kararlarında imzasının olması ile biliniyordu.

AYM'nin yeni üyesi Yılmaz Akçil yemin ederek görevine başladı

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Bugün Akçil'in atama kararının ardından kendisi için bir yemin töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gibi çok sayıda önemli isim yer aldı. Yemin töreni dolayısıyla bir konuşma yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, mahkemenin verdiği kararlar ve sonrası ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

MAHKEMENİN KARARLARININ BAĞLAYICILIĞI

Arslan “Temyizden geçerek kesinleşmiş yargı kararlarından sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar ve yorumdan sonra görüş farklılıklarının, yorum farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hiçbir anayasal zemini ve temeli yoktur” diyerek Anayasa Mahkemesi tarafından alınan kararların bağlayıcılığına dikkat çekti.

Arslan'ın konuşmasından sonra tören planlanan şekli ile devam etti. Tören Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın en yeni AYM üyesi Yılmaz Akçil'e cübbesini giydirmesi ile son buldu.

SONRAKİ HABER