AYM'nin Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası erişime açıldı

AYM, Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası, Yüksek Mahkemenin internet sitesinde hizmete açıldı. Söz konusu hizmetle ilgili detaylara da yer verildi.

AYM'nin Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası erişime açıldı

AYM'nin Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası erişime açıldı -Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası, Yüksek Mahkeme'ye ait internet sitesinde erişeme açıldı. Yüksek Mahkeme, hizmetin erişime açılması ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

AYM'DEN YENİ HİZMET SAYFASI

Yüksek Mahkeme'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, internet sitesinde hizmete açılan sayfaya ilişkin, "Anayasa Mahkemesi kararlarının objektif etkisine önemli katkılar yapacağı düşünülen Temel Hak ve Özgürlüklerin İhlaline Dair Emsal Kararlar sayfası internet sitemizde hizmete girmiştir." ifadesi kullanıldı.

Sayfada, seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma, maddi ve manevi varlığın korunması, adil yargılanma, mülkiyet, toplantı ve gösteri yürüyüşü, din ve vicdan özgürlüğü, eğitim, ifade özgürlüğü, kişi hürriyeti ve güvenliği, özel hayatın korunması, örgütlenme özgürlüğü, kötü muamele yasağı ile yaşam haklarına ilişkin konu başlıkları yer alırken sayfada daha önce AYM tarafından verilmiş emsal ihlal kararlarına da ulaşılabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER