Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak kimdir, neden gözaltına alındı?

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın gözaltına alındığı duyuruldu. Çolak'ın neden gözaltına alındığı merak edildi. Bununla beraber Çolak'ın kimliği de araştırma konusu oldu.

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak kimdir, neden gözaltına alındı?

Ülkemizde çeşitli asayiş olayları yaşanırken bu olaylar da sosyal medya platformu olan Twitter (X) üzerinden duyuruluyor. Aykırı Haber Sitesi'nin duyurduğu son dakika haberine göre sitenin genel yayın yönetmeni olarak görev yapan Batuhan Çolak'ın gözaltına alındığı bildirildi.

Aykırı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Çolak'ın neden gözaltına alındığı ile ilgili merak edilenlere yanıt aranırken pek çok vatandaş durumun sosyal medyada gündem olması üzerine ''Aykırı sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan kimdir, neden gözaltına alındı?'' sorularına yanıt aramaya başladı. Haberankara.com olarak merak edilenleri derledik.

AYKIRI HABER SİTESİ'NİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ BATUHAN ÇOLAK GÖZALTINDA

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın gözaltına alınması ile ilgili olarak haber sitesinden yapılan paylaşımda ''Genel yayın yönetmenimiz @batuhancolak33 bu sabah gözaltına alındı.'' ifadelerine yer verildi. Genel Yayın Yönetmeni Çolak'ın neden gözaltına alındığıyla ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Çolak'ın neden gözaltında olduğu henüz bilinmezken kimliği ile ilgili olarak merak edilenler de sorgulanmaya başladı.

BATUHAN ÇOLAK KİMDİR?

1986 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Batuhan Çolak, Türk gazeteci ve yazardır. aynı zamanda Aykırı Haber Sitesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve imtiyaz sahibidir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2009 yılında mezun olan Çolak, profesyonel gazetecilik kariyerine 2010 yılında ATV Ankara Haber Merkezi'nde editör olarak başladı.

aykiri-haber-genel-yayin-yonetmeni-batuhan-colak-kimdir-neden-gozaltina-alindi.jpg

Yine 2010 yılında Gazi Üniversitesi Grafik Tasarımı Anasanat Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başlayan Çolak, 2014 yılında bu eğitimini tamamladı.

aykiri-haber-genel-yayin-yonetmeni-batuhan-colak-kimdir-neden-gozaltina-alindi-001.jpg

2006 yılında lisans eğitimi sırasında Haberdokuz adlı internet haber sitesini kuran Çolak, 2014 yılına kadar siteyi yönetti. "Terör Kıskacında Üniversiteler" adlı kitabı 2013 yılında yayımlanan Çolak, 2016 yılında Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı ve daha sonra gazetenin internet genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Mart 2020 tarihinde Yeniçağ Gazetesi tarafından görevine son verilen Çolak, Aykırı isimli internet haber sitesini kurdu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER