Ayhan Bora Kaplan kimdir, suçları nelerdir, neden yakandı?

Ankara'nın eğlence mekanlarının çoğuna hakim olan ve mafya lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın hayat hikayesi merak konusu oldu.

Ayhan Bora Kaplan kimdir, suçları nelerdir, neden yakandı?

Ankara'nın eğlence mekanlarının çoğuna hakim olan ve mafya lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın hayat hikayesi merak konusu oldu.

52 yaşında olan Ayhan Bora Kaplan ilk olarak 1994 yılında uyuşturucu ticareti yaptığı için cezaevi ile tanıştı. Cezaevinden çıktığında boş durmayan Kaplan 2000'li yılların başında Ankara'nın en çok bilinen gece mekanlarına hakim oldu.

2015 yılında oğluna yaptığı sünnet düğüne çok sayıda sanatçı katıldı ve 6 iş adamı oğluna kirvelik yaptı.

ayhan.jpg

SUÇLARI NELERDİR?

Kaplan'ın çok kabarık bir dosyası var. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında işadamı Mahfuz Tatar’ı infaz etmek, yolsuzluk, uyuşturucu ticareti, tefecilik, silahlı suç örgütü kurmak ve işkence etmek gibi daha bir çok suç iddiaları var.

Ayrıca rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlara karıştığı da iddia ediliyor.

15 TEMMUZ'DA DARBECİLERE DİRENMİŞTİ

İddialara göre 15 Temmuz darbe girişimi gecesi silahlı milislerin liderliğini yapan Kaplan, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ nun talimatıyla Ankara sokaklarında darbecilere karşı direndi. O gece Kaplan'ın adamları Tatar aşiretinden iş adamı Mahfuz Tatar'ı infaz etti ve ertesi gün o tetikçi şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Ankara'da gece mekanlarına sahip olan Kaplan kendisine borcu olanları önce tehdit edip daha sonra şiddet uyguladı iddialar arasında. Kaplan’ın silahlı suç örgütü kurduğu ve yönettiği de savcılık tarafından soruşturuluyor.

752x395-suc-orgutu-lideri-bora-kaplan-ankarada-yakalandi-yuklu-miktarda-para-ile-kacmaya-calisti-1694166250984.jpeg

ANKARA'DA YAKLANDI

Ankara Emniyet ekipleri tarafından bir süredir takip edilen Kaplan'ın yüklü miktarda parayla yurtdışına kaçacağı tespit edildi. Havalimanına operasyon düzenleyen ekipler Kaplanı kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda ayakkabılarının içine sakladığı 10 bin dolar ve 50 bin euro ele geçirildi. Kaplan ile birlikte soförü ve koruması da gözaltına alındı.

SONRAKİ HABER