Aydın Denizli otoyolu açıldı mı paralı mı geçiş ücreti ne kadar, kaç TL?

Aydın Denizli otoyolu, 17 Ekim 2024 Perşembe yani bugün itibariyle ulaşıma açıldı. Otoyol sayesinde kesintisiz olarak İzmir'e kadar ulaşım imkanı sağladı. Geçiş ücreti ve paralı yol olup olmadığı merak konusu olmuştu. İşte merak edilenler...

Aydın Denizli otoyolu açıldı mı paralı mı geçiş ücreti ne kadar, kaç TL?

Türkiye'nin önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen Aydın - Denizli otoyol projesi için beklenen tarih geldi. Gece yarısı itibariyle ulaşıma açılan bağlantı yollarıyla birlikte 163 km olan proje sayesinde İzmir'e kesintisiz ulaşım imkanı sunulurken Aydın ve Denizli arasında ki ulaşım ise 55 dakikaya düşecek. Proje Yap İşlet Devret modeliyle hayata geçirilirken YDİ modeliyle yapıldığı için geçiş ücretli olacak.

AYDIN - DENİZLİ OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR, PARALI YOL MU?

Ulaştırma Bakanı Uraloğul yapmış olduğu açıklamasında "Otoyolumuz sayesinde Aydın ve Denizli arasında D-320 devlet yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşak geçerek, trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indiriyoruz.

Artık Ege Bölgesi'nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerini çok daha kısa sürede ulaştırmış olacağız. Özellikle yaz aylarında turizme bağlı olarak artan yolculuk taleplerinin olduğu Pamukkale, Efes, Didim, Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize de ulaşımı daha konforlu hale getirmiş olacağız." ifadelerine yer verdi.

Otoyolda geçiş ücreti ise dingil sayısına göre belirlenecek. En düşük geçiş ücreti motosikletler için alınan 75 TL olarak uygulanırken en yüksek geçiş ücreti ise aks sayısı 6 ve daha fazla olan araçlardan alınacak olan 765 TL olacak. Binek araçlar için geçiş ücreti ise 385 TL olarak uygulanacak.

SONRAKİ HABER