Aybüke Öğretmen doğum günü ne zaman, nerede, nasıl şehit oldu?

Türkiye'nin vefatı ile derinden sarsıldığı isimlerinden olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın 2017 yılında Batman'da şehit olmuştu. Bugün yaşasaydı 30 yaşında olacak Aybüke Öğretmen doğum gününde unutulmadı.

Aybüke Öğretmen doğum günü ne zaman, nerede, nasıl şehit oldu?

Yakın dönemde yaşanan en üzücü terör saldırılarından birisi 22 yaşında hayatını kaybeden Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın olmuştu. İlk görev yeri olan ve 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde öğretmenlik görevinde bulunan Aybüke öğretmen bir terör saldırının olduğu yerde olmasından dolayı genç yaşta vefat etmişti.

2016-2017 Eğitim Öğretim döneminin karne gününde öğrencileri ile birlikte olan Aybüke öğretmen törenin ardından arkadaşları ile ilçe merkezine geçmişti. Genç öğretmen terör örgütü mensupları tarafından Belediye Başkanı Veysi Işık'a yapılan saldırıda sıkılan kurşunların kendisine isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

ANISI YURT GENELİNDE YAŞATILIYOR

Apar topar hastaneye kaldırılan Şenay Aybüke Yalçın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve son nefesini verdi. Aybüke Öğretmenin anısını yaşatabilmek adında adı bir çok yere verildi ve kendisinin hayat hikayesini anlatan "Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" filmi 2023 yılında vizyona girdi.

Aybüke Öğretmen vefatının ardından doğduğu yer olan Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi. Kendisi şehit olma ve doğum günü gibi tarihlerde anılmaya devam ediliyor. 3 Eylül 1994 doğumlu olan ve hayatta olsaydı 30. yaşını kutlayacak olan Aybüke öğretmen Türkiye'nin teröre kurban verdiği öğretmenler arasında önemli bir yerde bulunuyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER