Avukat Feyza Altun için istenilen ceza belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sosyal medya paylaşımı ardından gözaltına alınan ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan hakkında soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun için istenilen ceza belli oldu.

Avukat Feyza Altun için istenilen ceza belli oldu!

Avukat Feyza Altun'un, geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya paylaşımında, şeriat ile ilgili söylediği sözler ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Altun, gözaltına alınarak savcılıkta konuyla ilgili ifade vermişti. 20 Şubat Salı günü savcılıkta ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Altun, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şeklinde adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Altın için istenilen ceza belli oldu.

HAPSİ İSTENDİ

Avukat Feyza Altun için istenilen ceza belli oldu!

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Altun hakkında hazırladığı iddianamede, Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yer verilirken, Altun'un paylaşımı kendisinin yaptığını ancak şeriatin din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakarette bulunmadığını söylediği ifadeler yer aldı.

Hazırlanan iddianamede şeriatın Türk Dil Kurumu'nda yer alan "Kur’andaki ayetlerde Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan islam kanunu, islam hukuku" anlamına değinilirken, Feyza Altun’un paylaşımının ardından bir çok sosyal medya kullanıcısının bu paylaşıma tepki gösterdiği ve kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiğine de yer verildi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianame ardından, Feyza Altun hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteminde bulundu.

Tüm Türkiye'nin gündemine düşen konu ardından şeriat tartışmaları da yeniden alevlendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER