Avukat Feyza Altun gözaltına alındı! Feyza Altun kimdir?

Son günlerde özellikle Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a yapılan operasyonlar ile adını geniş kitlelere duyuran Avukat Feyza Altun yaptığı hakaret küfürlü paylaşımın ardından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Edinilen bilgiye göre Feyza Altun yapmış olduğu paylaşımdan dolayı gözaltına alındı.

Avukat Feyza Altun gözaltına alındı! Feyza Altun kimdir?

Sivri çıkışları ve özellikle geçtiğimiz yılın son ve yeni yılın ilk günlerine damga vuran Dilan Polat soruşturması ile adını daha duyuran Avukat geçtiğimiz gün bir sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.

Altun bir takipçisinin kendisine "Aaa Feyza Hanıma şeriat atak gelmiş" şeklindeki yorumuna “Şeriate s…” şeklinde cevap vermiş ve bu cevap sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında kendine yer bulmuştu. Söz konusu yorumun manevi değerlere hakaret olduğu şeklinde değerlendirme yapan kullanıcılar ise Altun hakkında yasal işlem başlatılması için çağrılar yapmıştı.

Avukat Feyza Altun'da bu çağrılara “ Suç duyurunuza da s..” diyerek cevap vermişti. Kendi görüşünü savunan bir sürü paylaşım atan Feyza Altun ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Altun'un Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Yaşanılan bu olay sonrasında vatandaşlar Altun'un hayatını araştırmaya başladı.

Avukat Feyza Altun gözaltına alındı! Feyza Altun kimdir?

AVUKAT FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti. Altun son dönemlerde de gösterişli hayat yaşayan fenomenlere yönelik yapılan soruşturmalar ile ilgili söylemleri ile de biliniyordu.

SONRAKİ HABER