ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı!

Yasa dışı ticaret, ATO'nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda ele alındı. ATO'da gerçekleşen toplantıda yasa dışı ticaretin önlenmesine ilişkin önemli konulara değinilirken bunun büyümeye de zarar verdiğine dikkat çekildi.

ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla yasa dışı ticarete ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi. Ankara Ticaret Odası ve Ekonomi Gazetesi işbirliğiyle gerçekleşen, yasa dışı ticarete dair kavramsal çerçeve, uluslararası ve ulusal düzeyde mevcut durum ve sorunlar ile bu sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin tüm yönleriyle ele alındığı “Yasadışı Ticaretle Mücadele Konferans ve Paneli”nin açılış konuşmalarını Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran yaptı. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İlik Meclis ve Komite Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın da ortağı olduğu Gümrük ve Turizm İşletmeleri Şirketi’nin gümrük kapıları modernizasyonuna ilişkin çalışmalar değinerek “Bu modernizasyonlarla birlikte oluşan teknik imkanlar, kaçakçılıkla mücadeleye önemli katkılar sağladı” değerlendirmesinde bulundu.

ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı! - Resim : 2

Ticaret Bakanı Bolat, gümrüklerde bu yıl 22 milyar liralık kaçak ticarete konu ürün ele geçirildiğini belirterek, ülkemizin güvenliğini, adil ticareti, halkın sağlığı ve refahını, ekonomik istikrarı ve dürüst ticaret erbabının hakkını korumak adına ticari kaçak eşya kaçakçılığıyla mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

DIŞ TİCARET KAÇAKÇILIĞI BÜYÜMEYE ZARAR VERİYOR

Yasa dışı ticaretin ekonomi açısından en önemli ve en kritik konulardan biri olduğunu belirtenATO Başkanı Baran, “Çok katmanlı, kapsamlı ve karmaşık bir sorun olan yasa dışı ticaret; kurumlar, sektörler ve ülkeler arası sınırları aşan tehlike ve tehditleri bünyesinde barındırıyor. Küresel ekonominin karanlık yüzü de denilen yasa dışı ticaret, ekonomik faaliyetler üzerinde daraltıcı bir etki oluşturup, vergi gelirlerinde kayıplara yol açarak büyümeye zarar veriyor” dedi.

ATO'da yasa dışı ticarete ilişkin konular ele alındı! - Resim : 3

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da gümrüklerde bu yıl 22 milyar liralık kaçak ticarete konu ürün ele geçirildiğini belirterek, "Ülkemizin güvenliğini, ekonomideki adil ticareti, halkımızın sağlığı ve refahını, ekonomik istikrarı ve dürüst ticaret erbabının hakkını korumak adına ticari kaçak eşya kaçakçılığıyla mücadelemiz hız kesmeden devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. Bu çerçevede kaçakçılıkla mücadelenin önemine vurgu yapılırken ekiplerin devam eden titiz çalışmaları nedeniyle de teşekkür edildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER