ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz Sigortacılık Paneline katıldı

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Sigortacılık Paneline katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada sigortacılık sektörünün ekonomik büyüme ve toplumsal refahı koruma ve sürdürme açısından önemine değindi.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz Sigortacılık Paneline katıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, çeşitli programlara katılmaya devam ediyor. ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Sigortacılık Paneli”ne katılım sağladı. Panel, ATO’nun 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi organizasyonu ile Ankara Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

Panelin açılışında ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, 27. Dönem AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Danışmanı Uluç İçöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve ATO Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Bülent Yük konuşma yaptı.

''CUMHURİYETİMİZİN DEVAMI DA ANCAK EKONOMİK CEPHEDE KAZANACAĞIMIZ BAŞARILARIMIZLA MÜMKÜNDÜR''

ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, bu yılın aynı zamanda Ankara’nın Başkent oluşunun ve Ankara Ticaret Odası’nın kuruluşunun da 100. yılı olduğunu söyledi.

4-2.jpg

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin, kahramanlık destanı yazarak ulaştığı zaferin en büyük armağanının Cumhuriyet olduğunu ifade eden ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye’nin gelişmiş, bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke durumuna gelmesinin bilimde, teknolojide, ekonomide, sanatta ilerlemesinin Cumhuriyet sayesinde olduğunu kaydettiği açıklamasında “Türkiye’nin, Türk Milleti’nin gelecek yüz yıllarının teminatı nasıl ki Cumhuriyet ise Türkiye ekonomisinin teminatı da sigorta sektörüdür. Cumhuriyetimizin devamı da ancak ekonomik cephede kazanacağımız başarılarımızla mümkündür” dedi.

3-2.jpg

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz, sigortacılık sektörünün ekonomik büyüme ve toplumsal refahı koruma ve sürdürme açısından önemine değinerek, “Türkiye ekonomisinin teminatı sigorta sektörüdür” değerlendirmesinde bulundu.

SİGORTA, DÜNYANIN EMNİYET SUBABI

Doğal afetlerin ve diğer olumsuz olayların etkilerini en aza indirmenin, karşılaşılabilecek risklerden korunmanın yolunun sigorta olduğunu belirten ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketi, sigorta sektörünün önemini bir kez daha acı da olsa gözler önüne serdi. Pandeminin, savaşların yaşandığı, iklim değişikliğinin, doğal afetlerin arttığı dünyada, sigortacılık sektörü ekonomilerin adeta emniyet subabı durumunda. Güçlü sigorta sektörü, güçlü ekonominin kaldıracı, rekabet gücünü artırmanın anahtarıdır” dedi.

2-1.jpg

ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz ayrıca “Dünyada yaşanan değişim ve dönüşüme, teknolojideki ilerlemeye, dijitalleşmeye bağlı olarak sektör ülkemizde her geçen gün gelişme gösteriyor. Sigorta sektörü, dünyada trilyonlarca dolar büyüklüğe sahip bir pazar. Gelişmiş ülke olma yolunda en önemli parametrelerden biri. Sektörün yerli ve milli sigorta şirketleri eliyle büyüyerek, gelişerek dünya pazarlarında yer almasını; üretimin, ticaretin, sağlığın, refahın, ferahın garantisi olmasını çok önemsiyoruz. Sigorta sektörünün olmadığı yerde ekonomi ve ticaretin büyümesinden söz edilemeyeceğini biliyoruz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyıllarının sigortası sizlersiniz” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER