ATEM Başkanı Akçam'dan Yarısı Bizden değerlendirmesi geldi!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, İstanbul'da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasına yönelik açıklamalarda bulundu, kampanyanın artılarını ve eksilerini değerlendirdi.

ATEM Başkanı Akçam'dan Yarısı Bizden değerlendirmesi geldi!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, İstanbul'da konut sorununu çözmek için başlatılan Yarısı Bizden kampanyasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yarısı Bizden’ kampanyası , İstanbul'da konut sorununu çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Kampanyayla ilgili değerlendirmelerde bulunan ATEM Başkanı Akçam ise, kampanyanın artılarını ve eksilerini değerlendirdi. Özellikle Ankara'da da böyle bir kampanyanın başlatılması gerektiğini vurgulayan Akçam, ‘’Artılarının yanı sıra eksileri olsa da öncelikle bu kampanyanın tüm Türkiye’ye yayılmasını ve Ankara’da da başlatılması bekliyoruz” dedi.

Kampanyanın detaylarından da bahseden Başkan Akçam, “700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi ve 100 bin TL tahliye desteği verilecek olması, bunun yanı sıra kredi ödemesinin evler bittikten sonra başlayacak olması ve ilk 2 yıl faiz ödenmemesi açıkçası ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için çok iyi bir fırsat. Fakat biz kampanyanın eksikleri olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bakanlık yetkilileri bizim gibi meslek odaları ile fikir alışverişinde bulunabilir” diye konuştu.

‘’HİSSEDARIN ÖDEMESİZ BİR ŞEKİLDE KONUT ALMASININ YOLU AÇILSIN''

Kampanyanın eksiklerinden de bahseden Akçam, ‘’En büyük sorun hissedarın konutunu alırken ödeme yapıp yapmayacağı. Bize göre kentsel dönüşme dahil edilecek hissedarın ödemesiz bir şekilde konut almasının yolunun açılması gerekiyor. Vatandaş listesini verdiği zaman ödemesiz bir konut alabilmeyi ister. Bunun bu kampanyada mümkün olması gerekiyor ki hem alan hem de satan memnun olsun” ifadelerini kullandı.

AKÇAM'DAN ÖZEL MÜTEAHHİT VURGUSU

Hakan Akçam, kampanyada özel müteahhitlerin de kentsel dönüşümün imalatına dahil olması gerektiğini vurgularken, şu ana kadar 1 milyon 233 bin başvurunun da yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 350 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylediğini hatırlatan Akçam, bu açıklamadan yola çıkarak müteahhitlerin de kentsel dönüşümün imalatına dahil edilmesi gerektiğini düşündüklerini dile getirdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER