Atatürk fotoğrafına saygısızlık yapan lise öğrencisi kimdir, tutuklandı mı?

Dün (19 Eylül Salı) akşam saatlerinde sosyal medyaya düşen bir video gündeme bomba gibi düştü. Bir lise öğrencisinin paylaştığı video da Atatürk'e yaptığı saygısızlık büyük tepki topladı.

Atatürk fotoğrafına saygısızlık yapan lise öğrencisi kimdir, tutuklandı mı?

A. E. S. dün akşam saatlerinde sosyal medyaya attığı video ile gündeme geldi. Videoda Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yaptığı saygısızlıkla büyük tepki toplayan lise öğrencisi bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Dün akşam videonun sosyal medyaya düşüp hızla yayılmasından sonra vatandaşlar büyük tepki gösterdi ve arama motorlarında A. E. S. ismi hızla aranmaya başlandı. Büyük bir kitle tarafında linç edilen lise öğrencisi tutuklanması için sosyal medya da birlik olundu, şahsın yakalanması ve tutuklanması adına Emniyet birimleri göreve çağrıldı.

ankara-tasarim-6.jpg

A. E. S.KİMDİR?

Paylaştığı videodan sonra gündeme gelen A. E. S. İstanbul'da bir İmam Hatip Lisesi' de eğitim görüyor. Sosyal medyasında paylaştığı videoda akıl almaz hareketleri ile kamuoyunun tepkisini üzerine çeken A. E. S. bu sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

screenshot-11.jpg

ANAYASADA MADDESİ VAR

Konuyla ilgili olarak ,816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar ile ilgili belirtilen kanunda,"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir." maddeleri yer almaktadır.

NOT: Yayıncılık anlayışımız gereği öğrencinin reşit olmamasından dolayı adını ve görselini paylaşmıyoruz

Haberankara.com

SONRAKİ HABER